Mina kläder

Som arbetslös så är min garderob ganska bekväm och kanske lite deprimerande, ofta letar jag kläder för dagen i högen bland redan använda kläder, ibland tar jag något lyxigt nytvättat ur garderoben.

Som gravid och arbetslös trodde jag det skulle bli katastrof! Jag som älskar mina kläder och främst mina klänningar! Fast nu när jag sitter här i gravidvecka 31 och inser jag att jag fortfarande kan få på mig nästa alla mina vanliga kläder, en stor del av dem sitter till och med bra eller iaf hyfsat! Har köpt två par mammajeans och de används flitigt, för mina vanliga jeans är bara att glömma! Förstår inte hur jag ska klara av att lägga undan mina mammajeans sen, de måste nog vara de skönaste plagget jag någonsin ägt! Har förutom jeansen investerat i ett svart långt linne, en svart långärmad hm mama tröja, en lång blåvit randig tröja och ett par svarta mamma strumpbraller. Det är mina klädinköp de senaste halvåret! Jag har fortfarande min vanliga vinterjacka och den går fortfarande dra igen, jag har inte svällt något så stövlar och skor går på utan problem, och jag kan fortfarande välja kläder i garderoben! Ändå väljer jag gärna kläder i användakläderhögen! Bekvämt och mysigt, men inte katastrof!

Planerar inte att göra några fler klädinköp till mig före ungen är ute, kommer klara mig med de kläder jag har nu! Fast en ny BH i ammningsmodell ska väl införskaffas! Känns som om de är de här sista tioveckorna som kulan kommer dyka upp, och påtjockandeprocessen drar igång på riktigt! Så spelar nog ingen roll vilka plagg jag äger då så kommer jag rulla fram a la Fronda! Planerar därför inte heller att delta i VM i snyggast outfit mars/april 2011!

Idag står tvätt på schemat och tvättkorgen är full! Så ni behöver inte vara oroliga att jag glömmer bort att tvätta mina använda kläder! Jag är gravid, arbetslös och lat, men jag tänker fasen inte lukta unk för de!


Ockelbotur

Idag blev det en tur till Ockelbo med Carrosan! Ett snabbesök på Villaantik/Storloppis. Blir nog inga fler resor till Ockelbo. Jäklar vilken väg! Sen var det väl inga fynd eller saker som föll riktigt i smaken där. Var in en snabbis på Dollarstore på vägen hem också, men inget nytt fick följa med hem därifrån heller. Sen blev det hem och titta på handbollen, en fjärdeplats i VM pratar man väl inte något mer om!?

Har kommit in i slötempot nu så ska tjocka ner mig i soffan nu och titta på andra halvlek av VMfinalen. Är fullproppad med hamburgare och efterrätt, så somnar jag i soffan så är slöndagen fulländad!


För lugnt?

Hade planerat att ta det lugnt i helgen. Inte gör någonting. Bara vara hemma! Äta gött. Kolla lite film. Kolla handbolls VM. Kände att det kunde vara skönt med en sån helg! Bara göra ingenting! Nu sitter jag här dödensrastlös! K är i Långhed och skruvar med skotern. Mamma ska komma hit och hämta en kattransportbur, så därför ska jag hålla mig hemma. Facebook är färdigsnokat för idag! Maten är klar för idag och ikväll, allt står och väntar i kylen! Har till å med fixat med kalasefterrätt till ikväll! Måste ju fira att jag har 10 veckor kvar av mitt ofamiljeliv och 10 veckor till familjelivet!

Så vad göra - Inte lätt att vara lat och samtidigt rastlös!

Skulle borda ta mig i kragen och åka mot Trävaruhuset och inhandla några meter av 20mm fyrkantslist och några vinkeljärn, men inte törs jag det själv eller! Har ett projekt i huvudet på en sänghimmel till spjälsängen, och varför köpa färdigt när man kan prova bygga själv! Är lite praktiska lösningar med hur jag ska fästa sänghimmeln som fortfarande ska till, ska få ihop en lättflyttad stabil upphängningsanordning. Tips?

Nä nu måste det hända nå!

16 dagar till Ullared!


Gamla anteckningar: december

Har fortfarande inte sammanfattat mitt december så här kommer det!

4 december kändes det riktiga hårda sparkar i magen. K kände dem också med handen, han tyckte det var läskigt! (vecka 22+)

10 december K's mamma har hittat lite kläder och filtar sedan bröderna var små som vi får.

13-14-15 december letade fram ett gamalt grönt skåp hos mamma och pappa som jag målar vitt och placerade i sovrummet. Tanken är att det ska förvaras barnkläder m.m i det.

15 december K ser sparkar på magen. DET RÖR SIG!

20 december besök hos barnmorska. K följer med och han får höra hjärtljuden för första gången. Får moderskapsintyg som jag skickar till försäkringskassan.

24 december julklapparna visar spår av vad som komma skall. Småstrumpor, babymonitor och napptermometer är några av de sakerna som finns i våra paket.

25 december
Perssons Pack upplevs på juldagskvällen på Tuppen. Ljudet är bra och lill*n i magen uppskattar inte basen, eller så diggar foten det stenhårt! Känns mindre behagligt för mig!  

31 december Nyårsafton, alla skålar i champagne utom Sofie som var tvungen låta bli! Fortfarande sug efter alkohol, men det lugnar sig lite mer för varje dag!

Övrigt: Har jordens halsbränna till och från under december! Magen växer sjukt mycket och fort! Svartvinbärssaft är det godaste som finns!


Jag är så modig!

Fick för mig idag att seriöst ringa runt och jämföra bilförsäkringspriser. Kommit ner knappt 700:-/år i pris nu, billigast vara Dina och då räknade vi med djurkollision också. Jag har Länsförsäkringar nu och de hade ännu inte räknat ut vilket belopp jag skulle betala i år så väntar på brev från dem så får jag se var jag hamnar sen. Spännande spännande! Ibland känner jag att min hjärna blir hyfsat understimulerad av att gå arbetslös! För inte törs jag ringa sånt här egentligen!

Kom på en annan jättespännande sak i natt! Började tänka på förlossning, barnmorskor och de som förlöste mig och vill minnas mamma sagt att de barnmorskorna hette Astrid och Margit. Tittade i dag i min lilla rosa "Min första bok" och det stämde med namnen. Grejen är att hon som håller i föräldrautbildningen för mig nu heter Astrid, har jobbat på Bollnäs BB och än så länge så stämmer alla beskrivningar in på att det var hon som var med och förlöste mig. Så stor är lilla världen! Jag kom förresten ut på 4½ timme, så måste börja träna K på att gasa och sen hoppas jag inte på några bilköer på E4an tack!  


70 dagar till beräknat! 10 veckor!

Idag blev det en tur till Bollnäs på Auktionskammarn och Erikshjälpen med Carro.  Vågade mig in en sväng ensam på Sambutiken också och fick tag i min efterlängtade massagevagn Apollos! Eller den är beställd och de ringer när den kommer. Nu ska de masseras, eller jag hoppas de är jag som får massage!

Längtar så sjukt mycket nu till Ullaredtrippen! Kommer på saker att köpa hela tiden, måste komma ihåg att skriva upp allt bara!

Nu blir de mat, sen ska jag slöa i soffan bara resten av kvällen! Grymt godissugen är jag också! Måste komma ihåg att handla hem en påse till imorn!


2009 måste ha varit ett speciellt år?

Det bildades några nya par

18 januari 2009 Jennie ♥ Hedde! Nu sambo.

30 december 2009 Maria ♥ Samuel! Nu sambo och förlovade.

11 september 2009 Jennifer ♥ Jocke! Nu sambo, förlovade och ska gifta sig i sommar.

29 augusti 2009 Jag ♥ K. Nu sambo och gravida.


och relationvuxenpoängades

 Lenin ♥ Henrik firade 5 år tillsammans, köpte hus och tillverkade lilla Ellie under 2009.  

Carro ♥ Tonny. Firade 4 år tillsammans Hösten 2009 och drog till Thailand på semester utan mig

Fler? Mer? Fel?

Såklart snott info från facebook och sen hittat på resten själv!
Hormoner, rastlös och arbetslös skapar dessa inlägg!
Hjärtelihjärtan!


Katsching out 600:-

Harry boi fick antibiotika tio dagar och besöket på 15 minuter kostade 450:-. Fast det är de värt för att utesluta allt annat de kunde vara! Jag älskar denna veterinär, så enkel och trevlig! Gudrun is tha shit! Gäddviks veterinärpraktik AB!

Idag har jag noll planerat! Ska bara ringa runt och kolla om jag kan sänka min bilförsäkring, söka lite jobb och boka tvättid. Finns en massa borde göra! Städa! Ordna med mitt fotoalbum. Fast nä! Vill göra något annat! Vad är frågan bara!


Storken? Nä såklart att kråkan sköter leveransen!

Ser ni något nytt? Maria är den skyldige till detta! Tackelitack!

Föräldrautbildning träff 2

Idag blev det prat om olika komplikationer som kan hända vid förlossningen. Moderkakor hit och dit. Blod. Sprickor. Klipp. Sugklockor. Snitt. Ja allt gick igenom en hel del! Jag får väl se hur det blir för mig om någon månad! Hoppas iaf att det inte händer nått så jag måste sövas!

Efter det upplyftande snacket så gick vi in på smärtlindring. Finns en hel del grejer! Hade jag inte varit så lat hade jag helt klart valt att testa TENS. Det står för Transkutan Elektrisk Nerv Stimulering, man ger alltså sig själv elstötar för att mildra värkar. Skulle vilja prova TENS före förlossningen om jag ska använda de, tänker inte exprimentera med att ge mig själv stötar för första gången i det tillståndet! Går hyra TENSapparater för någon hundring, men nä. Kör på de som finns på plats. Vi får se vad det blir jag provar, känner mig rätt öppen för det mesta, fast inte sterila kvaddlar!! Där skriker jag nej! Låter helt sinnessjukt att spruta in sterilt vatten under huden för att på så sätt aktivera kroppens egen smärtlindring. Då känns helt plötsligt akupunktur som en barnlek! Det vore helt sjukt om jag skulle fixa det utan några droger som lustgas och/eller epidural! För jag tror inte att jag klarar av de där timmarna med bara massage, andning och avslappning som smärtlindring, och jag erkänner visst vill jag prova lustgasen!

Nu dröjer det en vecka till nästa träff, då skulle vi prata lite BB, en tandsköterska eller nått sånt skulle komma, och sen blir det väl snack om något mer också! 

Hann prata lite BB idag också. Bland annat så frågade vi hur länge papporna kan stanna, och fick svaret att det brukar ordna på BB så papporna kan stanna i alla fall ett dygn på BB! Såklart ska det kosta också, tror de är 200:- per natt. Ett dygn känns som ingenting! Ett dygn är ingenting! Jag vill ju inte ligga i ett delatrum med någon främling utan K! Snälla öppna Mora eller ännu bättre Bollnäs BB igen!
Står också på landstingets hemsida (under BB i Gävle) att "vanlig vårdtid för en förstföderska är 6 - 48 tim, för en omföderska 6 - 24 tim." Känns som en fis i rymden om man ska stanna 48h bara på BB och sedan åka hem, fast är det mycket folk kanske jag vill åka hem ännu tidigare. Fast det är ju en massa prover som ska tas på barnet som får göras först efter barnet är minst ett eller två dygn gamalt, så åker vi hem tidigare måste vi ju ändå tillbaka! Läste även att hörseltest på kidsen bara görs måndag till fredag.

Finns lite å tänka på!

BTW- Idag ringde jag också till BB och bokade "studiebesök" så den 2 mars klockan 15 ska vi dit på information!


Inga tokerier

Var såklart på sjukan i Gävle med mormor! Sedan blev de lite spring i Valbo, kollade mest småkläder och kom hem med lite smått. Kanske kommer det in lite kort ikväll?

Blev inte heller någon veterinär igår. LillHarry har fått jordenssår, så imorn ska vi dit och titta vad som kan göras.

Idag står besök på banken och föräldrautbildningsträff 2 på schemat. Fullt upp!


OM TRE VECKOR RULLAR VI MOT ULLARED OCH GEKÅS!


Semifinal på fredag..

.. och imorn blir det sjukhuset i Gävle och förhoppningsvis en tur till veterinären I Gäddvik!


Hejja Sverige!

Sverige vann ikväll!

Vinner Danmark nu mot Argentina så är Sverige i semifinal!
Just nu står det 15-21 till Danmark! 38 minuter spelade!

Roligt med handboll!

Myslördag

Klev upp kring 07:30 vrålhungrig! Åt en macka och var vaken nån timme, sen kröp jag ner och sov igen! Såklart en till frukost nästa gång jag vaknade till!

Åkte till föräldrarna och tittade lite på diabilder från när jag var liten, måste ju se hur jag såg ut! Bjöds på nybakad apelsinkaka där också, jag åt två bitar och K resten av långpannan (ok jag överdriver lite..).

Hem och beställa mat! Kebabsallad för mig, funkade och smakade bra! Första riktiga målet mat sen i tisdags! Hurra hurra hurra!

Tittade på film, Jumper, sett den förr och tycker den funkar att se igen!

Nu handboll! Har packat ner K i skummbad med badankor, skurit upp lite frukt till honom och släckt ner lamporna samt tänt ljus, så nu kanske jag får se min sport i lugn och ro!


Måste varit magsjuka!

Ok, nu är det sista inlägget om kräkor på ett tag! LOVAR!

Jag är nu en erfarenhet rikare!

Att ha magkramp och en bebis som sparkar gör det hela 1000gånger jobbigare! Att kräkas samtidigt som det sparkar i magen är sjuktobehagligt! Att känna sig tvingad att äta när man absolut har avsmak är drygt! I vanliga fall blir man trött av magsjuka, att vara gravid och ha magsjuka innebär näradöden! Detta då bebisen tar den energi den behöver av det lilla jag får i mig, och det som är kvar får jag hushålla på.

Nu har jag helgen på mig att vänja mig vid mat igen! Länge leve blåbär/hallonsoppa, banan och vatten!

Alltså - jag mår bättre!


Tant TV och eldsjälar

Som alla andra tanter så tittar jag idag såklart på "Efter tio" med Malou. Idag är det någon repris från före jul. Det är några idoler med som pratar inför idolfinalen, Linda Lampenius spelar lite julmusik på fiol, Montazami ska visst vara med senare och äta lunch med Malou, men det enda jag lyssnat på riktigt idag är intervjun med Morberg. Per Morberg.
Svettlöken och matlagningskladdaren Morberg! Varför är jag så fascinerad av denna gubbe och vad är det som är så spännande! Tittar väl inte slaviskt på "Vad blir det för mat" men bläddrar jag förbi så fastnar jag, iaf om han är ute och jagar eller fiskar. Tror det är hans entusiasm som gör att jag fastnar. För hängivna äkta människor verkar fängsla mig, oavsett vad det är för ämne som de pratar om!
Den första personen som lyckades trollbinda mig var min högstadie biologilärare Sigurd Jönsson, allt blev så lätt att lära och allt blev spännande när han berättade! Vill träffa fler hängivna, trollbindande och insnöade eldsjälar, allt blir så lätt att lära då!


Som tuppen i hönsgården!

Japp känner mig tipp topp idag, eller de är väl kanske lite att ta i!

Blev iaf macka med smör och någon klunk svartvinbärssaft till frulle, så känns som om jag är på banan igen! Var nog upp 30 gånger i natt och var vrålhungrig, törstig, kissnödig, släppt in och ut katter, samtidigt som det kändes som om fotbolls vm pågick i min mage, jäklar vad det kickades!

Kan man få sanne ont i magen så man kräks av att ungen trycker på? Annars måste det ju varit nått jag ätit? För jag har ingen magkatarranfallshistoria, och just nu är mitt liv lugna gatan jämfört med hur det varit ibland förr! Får nog aldrig veta vad det var!

Till det bästa då! Ullaredrese datum är spikade! ÄNTLIGEN!


Snurrigt på många sätt!

Var på info på försäkringskassan idag! En timme hjärnskrynkling, men tror jag fattat nu!? Har iaf skickat in arbetsgivarintyg nu till försäkringskassan så de kan räkna. Vi var bara fem stycken på träffen så vi fick fråga rätt mycket själva, villket kändes bra. Ställde väl samma fråga 100 gånger före innan man förstod lite!

Så för er som är kräsmagade och inte vill veta detaljer! Läs inte mer nu!

Jag har haft ont i mellangärdet ett tag nu, idag på eftermiddan började det göra riktigt ont! Varnade K att bebisen var på väg, och att jag funderade på att spy upp den. Han tyckte min humor var mindre rolig! Åt två tuggor mat för några timmar sedan och sedan dess har jag legat i sängen och tiggt om massage. Inte lätt å ha ont i magen, ha någon som sparkar i magen och samtidigt hosta och snora. Så " tyck jättesynd om mig" visan sjöngs flitigt! Nu är jag lycklig och "frisk" igen! Kräktes för två timmar sedan och känner mig som en ny människa! Undra vad denna kräkan var bara!? Magsjuka, matförgiftning eller gravid?

Nu blir det godnatt!Föräldrautbildning träff 1

Vi var sex par där. Eller par och par, det var fyra par och sedan två tjejer med sällskap av kompis. Satt i två timmar och lyssnade på info om förlossningens olika teoridelar öppningsskedet, utdrivningsskedet och efterbördsskedet. I mitten där så fikade vi, så gick himla fort. K tyckte informationen var bra, själv tyckte jag inte det var nått nytt. Nästa gång skulle de bli information om smärtlindring, komplikationer och nå mer som jag inte kommer på. Smärtlindringsinfon ser jag fram emot!

Känner mig inte alls orolig för förlossningen! Kanske kommer?
Snart dags för föräldrautbildning - läskigt,spännande och nervöst!


Barnmorskan

För er som är intresserade/nyfikna/nördiga!

13/9 inskrivning (vecka 10+)
Bltr 140/85
Glyk 4,1
Hb 144

4/10 (vecka 13+)
Bltr 135/80
UP - OK
Cellprov - OK

18/11 (vecka 19+)
Bltr 130/80
Hb 143
Flj 140
Vikt: + 4 kg

20/12 (vecka  24+)
Bltr 140/75
Glyk 5,3
Hb 127
Flj 152
SF 27
Vikt + 3 kg (totalt 7kg)

17/1 (vecka 28+)
Bltr 130/80
Glyk 5,5
Hb 119
Flj 148
SF 33
Vikt + 1 kg (totalt 8kg)

Nästa besök bokat till 7/2 (vecka 31+)

Bltr (blodtryck)
Glyk (blodsocker)
Hb (blodvärde)
UP (urinprov)
Flj (barnets hjärtslag)
SF (magensmått, från blygdbenet/symfys till livmoderns överkant/fundus)

Allt ser bra ut!

Jag hatar att ta blodtryck och kommer nog alltid ligga högt!

Jag följer min SFkurva. Ligger högt jämfört med "normalkurvan", så kanske jag kan få till ett tillväxtultraljud, för inte klagar jag om vi får tjuvkika igen! Barnmorskan tycker inte hon känner en stor räka där inne så hon tycker det känns normalt.

Hjärtslagen ligger kring 140-150 på ungen, och då har den varit vaken alla gånger det kollats. Bebisars puls ligger mellan ca 120 och 150 slag per minut, men kan även gå ner till 100- eller upp till 160+ under kortare perioder utan att det är något ovanligt eller farligt. Många tror man kan avgöra kön på hjärtslagen, om det ligger högre tros det vara en tjej. Vad tror du?

Min vikt tickar uppåt, dom första 4 kg är bara pga slöhet. Jag slutade träna och blev arbetslös, slappast i byn de är jag de! De andra kom samtidigt som det "heltplötslig" började kika fram en mage under rattarna! Kanske man ska passa på å frossa å skylla allt på ungen!? Hittade den här tabellen på
growingpeople.se stämde ju jäkligt med min viktökning. Så då skyller vi allt på räkan! Fast jag skiter nog i de där sista kilona! Sedan borde jag få en större räka än 3300. Jag vägde 3990g, och K kring 4400g tror jag han sagt. Undra om de där "resten av kroppen" är mest vätska?

Graviditetsvecka

10

20

30

40

Foster

5 300 1500 3300

Livmoder, moderkaka, fostervatten

180 1005 1840 2350

Bröstkörtlar

35 180 360 400

Moderns blod

100 600 1300 1200

Resten av kroppen

325 1915 3500 5200

Total viktökning

650

4000

8500

12500

 growingpeople.se

I övrigt vet jag nu att jag har blodgrupp A och är Rh positiv.

Så där ja! Götta er i alla siffror så vräker jag ner mig i soffan och räknar ner till handbollen! Hejja Sverige!
Törs ni svara när ni inte känner igen ett telefonnummer?

Det ringer på mobiltelefonen! 0650-XXXXX? Hmm Huddik va? Oj! Snabbt in på Eniro och kolla. AH! Kriminalvården! Shit, shit shit! Vad har jag gjort? Hoppas jag hinner svara före de lägger på, nu blir jag lite orolig! Hinner iaf svara och en trevlig kvinna presenterar sig. Hon berättar att hon har fått telefonnummeret från arbetsförmedlingen efter många om och men, och kringgående av sekretess. Hon vill höra lite mer om mig då de vill rekrytera en socionom, hon känner till min tidigare arbetsplats och tycker allt låter intressant. Får den klockrena frågan "men vad gör du nu då, för inte kan vi ha sån tur så du är arbetslös?"
Jo då jag är arbetslös svarar jag, och gravid.
Ahh, ja ni är lite farliga ni på 80talet, men där föll din chans då, men hör gärna av dig när du är klar med barnafödande och ledighet!

Kul att se att man är intressant en bit på vägen i rekryteringen  iaf! För visst måste man berätta att man är gravid? Känns väl onödigt och inte snällt att undanhålla det?

Ska ju ändå föda om 80 dagar om allt går enligt beräkningarna! Så om alltifrån 0-96 dagar är de födelsedag! Så nu är det absolut inte mer än 100 dagar kvar, för senast om 96 dagar sätts skiten igång!

"De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor." (vardguiden.se)

"Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut." Rastlös, nyfiken och ivrig unge? (också från vardguiden.se
)


Namn

Tänkte jag skulle försöka svara på frågan: NAMN!? Ja inte om jag heter något, utan om vi tänkt på barnnamn. Det har vi, men jag kan inte påstå att vi direkt kommit fram till något. Är ju inte heller känd för att ha jordens bästa minne, så är svårt att komma ihåg när man väl hittar något som gillas. Fast vi har en lista, som vi försöker komma ihåg att fylla på. Här är några namn som står på listan.

Tilltalsnamn:
Hannah (nåd)
Tilde (styrka och strid)
Kelly (krigets segrare och den heliga)
Freja (härskarinna)
Tyra (helgad åt guden Tyr, präst eller kämpe)
Moa (liten mor)
Liv (liv)

Eddie (rik väktare)
Viktor (segrare)
Filip (hästvän)
Adam (man och stamfader)
Kevin (vacker födelse)

Andranamn:
Karin (ren, kysk)
Märta (pärla)
Irma (den starka)
Nova (ny stjärna)
Lykke (Lycka)

Elof (evigt liv)
Knut (den käcke eller den frimodige)

Det som står i parentesen var det som kom upp som namnets betydelse vid en snabb sökning på internet. Mycket krig, strid och segrare.. Andranamnen är många hämtade ifrån släktingar till oss båda, inte Nova och Lykke då.

Ska väl sätta mig och läsa igenom alla kalendern någon dag och titta på alla namnsdagsnamn! Sofie betyder förresten vishet eller den kloka. Krister betyder kristen, men även den store och starke. Måste ju bli en klockren kombination!

Har ni några förslag!?

Det är förresten dags att sätta igång tillverkningen nu om ni ska hinna producera klasskompisar till Hannah/Eddie! Färdig övat!


Bildbevis på min barnerfarenhet

Jag har iaf rört en 10 veckors mini människa! Detta är lilla Ellie, Lenins jäntan! Bilden hamnade såklart på facebook med beskrivningen "Bildbevis på att Sofie hållit Ellie :0)" det dröjde en dag sedan kom kommentaren "Var hon sjuk den där dagen?"  av Maria.

Har sett fotografier på att jag i mycket yngre år haft två till små mini mini i knä (två av mina kusiner). Så hmpf visst har jag erfarenhet av ungar! Ojojoj!

Det här kommer gå så bra! Vilket gäng!

Kom just hem från Spicy Cow middag med det delar av gänget! Helt sjukt vad jag gillar dessa människor! Är det graviditetshormonerna nu som talar eller? Näe jag gillar verkligen detta folket! Lättsamma, trevliga, humoristiska, spännande, snygga människor och så lilla kulmagade jag! Vilket gäng! Och då menar jag alla som var där idag, plus några som saknades! Säkert att det inte kan vara hormonerna? Känner mig lite glad och småsprallig! Fasen det är kul att leva nu helt enkelt! Fast att inget egentligen är som jag tänkt mig eller trodde! Jag är på smällen, arbetslös, bor i hyresrätt, har tappat vänner, har ingen hund... så har jag fått så mycket nytt, oväntat och bra! Skumt! Nytt! Spännande! (Kanske är det maten som gör att det känns bra då? Kycklingen va mycket god!) Vad händer med mig? Lycklig och tacksam! Måste vara hormonerna va?

♥ Så utflippad och förvirrad så jag kastar in lite hjärtan också! ♥


ENFP

Igår var jag hos jobbcoachen tillsammans med tre andra "tjejer", vi gjorde MBTI-testet. Jag blev en ENFP:are. På torsdag ska jag dit igen och då ska vi diskutera och jämföra våra resultat. Min coach sa att hon var säker från början att jag skulle blir en ENFP, det hade hon sett redan första gången vi möttes, är jag så lätt att tyda eller är det bara så jag tolkas? Googlade efter lite beskrivning av en ENFPare, men hittade inget bra på svenska. Fick med mig massa papper hem om denna personlighetstyp, bl.a. en lista med kort karaktäristika:

Kreativ
Nyfiken,
Entusiastisk
Mångsidig
Spontan
Uttrycksfull
Självständig
Vänlig
Insiksfull
Energisk
Fantasifull
Rastlös

Lät väl väldigt fint! På fredag går min coachtid ut, känns skittråkigt för det har varit mycket trevligt och inspirerande. Så nu blir det två månader med rapportering till Arbetsförmedlingen och att göra en ny handlingsplan en vecka före BF (beräknad födsel). Jag kommer nog inte få något jobb känns det som, kanske lika bra då jag kan vara hemma och leka "mamma, pappa, barn" tills jag känner för att ut och jobba igen! Finns faktiskt ett jobb i Bollnäs ute nu som socialsekreterare på försörjningsstöd som skulle kunna kännas ok. Bollnäs är en himla trevlig arbetsplats vad jag hört! Fast jag borde kanske söka mig bort från allt vad myndighetsutövande heter..Jaja jag tror som sagt inte att jag är vidare attraktiv på arbetsmarknaden så jag får nog "ledigt" ett tag till.

Nä nu blir det frukost gott folk! K är och polerar huggtänderna hos tandis, eller nått sånt. Ikväll blir de Spicycow med gänget, gött gött!


Gamla anteckningar: reaktioner när vi berättat

Mina föräldrar
Vi trodde: "Hur ska de gå.." Mähnåra" Att det skulle bli lite oroliga, och svårt att veta om de är glada.

Verkligheten var väl inte långt därifrån, men de blev gladare än jag trodde. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv tror jag. Berättade för mamma först, sedan kom pappa och hon berättade för honom och sedan broder. Mamma blev gladare än jag trodde hon skulle bli, pappa skrattade till och sa "haha ska du bli mormor" till mamma. Sedan såg han att K satt i bilen och sa "du törs komma ut du också", sedan när K väl hoppade ut sa han "vafan har du gjort med min dotter". Lite roligt att han skämtade för i mina skräckscenarion hade ju jag målat upp att de kunde reagera just så...

Min bror
Vad vi trodde var "Happ"

Ja han sa väl inte så mycket mer..

Min mormor (och morfar)
Vi trodde: "Ahhh, Ojoj, Grraaaaattis!" Morfar var svår, men mormor blir nog glad och pratar om giftemål.

Mormor och morfar fick min pappa äran att berätta för, var rädd även för deras reaktion. Mormor ringde sedan upp och pratade in på mobilsvar Graaaattis graaattis graaattis. Hon ringde sedan igen och jag vågade svara, hon ställde då även frågan om hon skulle grattulera till något mer, som att vi förlovat oss. Blev dock inget mer snack om det sen. Hon verkade glad. Undrade om jag mått illa och berättade att hon mått jätteilla (samma sa också mamma, var har jag fått mina gener ifrån?). Mormor tycker fortfarande det är konstigt att vi inte förlovat oss!

Carro
Vi trodde: "Vafan. Jag då! Var de planerat?"

Lillapan fick ett sms, jag pratar väl inte med folk. Hon trodde inte på det till en början (vem sjutton gjorde det?) , men sen så pratade vi i telefon dagen efter och ja livet tar väl inte slut bara för att man får barn.. Nu har jag iaf hedersuppdraget att avslöja om det verkligen är så att livet får en nymening och att man inte förstår vad man gjorde före man skaffade barn.

Maria
Vi trodde: "Du? Åhh en till bebis till mig".

Regaerade väl typ så. Tror jag ringde henne först, för en gångs skull, men hon svarade inte, så smsade henne också (älskar sms). När hon ringde upp svammlades det mycket från hennes sida. 

Lenin
Vi trodde: "Myspys"

Lenin hann jag inte berätta för hon frågade rätt ut! Å inte gick det att slingra sig runt den frågan. Hon är den som sett fnissigast ut när vi berättat. Den enda jag kanske vågat kolla på också. 

Min Morbror med familj
Fick veta på farsdag. Även här glada miner och gratulationer!

K storebror
: jasså roligt hur långt har det gått??? hur mår hon??? allt bra??? Alltså positiva reaktioner.

K lillebror: sa faktiskt inte så mycket flinade mest.  Men blev glad iaf.

K föräldrar: blev nog inte så överaskade verkade det som. Men dom blev allt annat än sur. Men lite chockade ändå.

K morbror med fru och morfar: Visade dem ultraljudsbilder på farsdag och de blev glada och grattulerade.


Övriga som visste "lite tidigare":  Min fd chef (som såg mig blöda näsblod, och sa du kanske är gravid) och min fd kollega (som sa han hört rykten om att jag skulle utöka befolkningen i vår), samt några sambos till de vi berätta för.

Var dessa rykten som skrämmde skiten ur oss kom ifrån vet jag inte, för vi har inte hört något mer. Blev superstressade av det och berättade för de närmaste inom några dagar. Fast var nu i efterhand skönt att berätta lite tidigare för de närmaste, för annars hade vi nog väntat till efter ultraljudet i november. Vi berättade för de flesta omkring vecka 10-12. 

Facebookofficiellt blev det 14 november, efter ultraljudet!


Jag är en sucker för barnmat!

Kanske inte det första man erkänner, men jag har en grej för barnmat! Finns inget bättre enligt mig, om man måste äta snabbmat, än att ta en burk spagetti och köttfärssås och ner med en sked och sleva i sig! Den ska alltså inte värmas och absolut ätas ut burken. Har inte provat så många smaker, är väl spagetti med köttbullar, köttfärssås och liknande som förr slank ner i korgen när jag var och handlade. Lovar att det inte finns någon bättre "kommer hem-på-fyllan-mat och måsta-äta-nått-annars-dör-jag". Såklart är det barnmatsburkarna från minst ett år som jag tror kan klassas som ätbara, de andra är väl mest mos!? Fast nu är det nog 1½ år sedan jag klämmde en barnmatsburk..

Varför kom jag då på det här? Jo ikväll provade jag äta "vuxenmat", fisk och ris. Äckligt, jag är så dålig på att äta fisk så skämmes! Så då kokade jag "risvälling" på riset, nått vi brukade snaska på när jag var liten ibland. Var tvungen ringa mamma och fråga vad sjutton hon brukade kleta i för något, som vanligt fick ajg svaret, "öh lite av varje, du får väl smaka dig fram..". Blev iaf ris, mjölk, salt, lite smör och socker. Mättande som en käftsmäll tillsammans med ett äpple! Lovar att äta vuxenmat imorgon!


Hurra hurra hurra

Idag var det kalas för hela slanten! Morfar Knut blev 90 år. Inte min morfar utan K's. Helt sjukt vad gamalt 90 år är om jag tänker efter. Fast på denna gubbe märks det inte. Han bor själv, sköter sig själv, kör bil själv, har inga glasögon, har kvickhumor och tål fasen mer alkohol än mig! Det enda som avslöjar åldern är att han hör lite dåligt. Hoppas jag själv är lika pigg och kry när jag blir 90år, om jag blir så gammal. Just nu känner jag mig helt utmattad, nästan sex timmar med någon annans släkt tar knäcken på en oerfaren släktumgåsare som mig! Fast ska snart kasta imig lite fiskså kanske det blir fart på tanten igen!

Idag fanns äntligen mitt Babyskydd inne på lager igen och gick att beställa på Babyland så nu är vi 1494:- fattigare. Kom såklart inte på koden till mitt Visakort, jäkla säkerhetstjafs, så "någon annan" fick hosta upp sitt Visakort och pröjsa åket! Fast jag får väl betala tillbaka i natura, eller så slänger jag en bullpåse på han, undra vad han föredrar..? Snart ni är de färdigt med babysnack för ett tag, känns som om det mesta börjar falla på plats! Fick en önskan om en Baby widget på bloggen, tycker dom är rätt trista och fula, fast hittar ni någon fin så.. har hittat en widget som är precis i min smaklösasmak den snart dyker upp på bloggen till vänster, om jag får till den i koderna! Sedan får vi se hur länge den blir kvar! Pyss å kräm!


Mitt lilla veckoprojekt "The Spjälis" och ännu mer humor!

Efter att ha putsat bort lack i all oändlighet så blev resultatet så här. Synd att jag inte tog kort på hur den såg ut före. Var vacker gulnad gammal lack! Inte riktigt så den smälte in i mitt sovrum tidigare!

Efter det eviga putsandet så satte målningen igång. Om jag säger så här. ALDRIG mer måla en spjälsäng. Shitt vad många vinklar och vrår!

 


Grundade först ett varv, och sedan två varv med halvblank lackfärg. Vattenbaserad såklart! Kan inte påstå att det är det vackraste kladdandet av färg jag gjort, men skillnad blev det! Så lite spjälskydd, madrass och annat krafs i den så blir det kanoners, tror ni inte. Visst ja ska i en unge också, mamma antydde något idag om att folk kommer kolla på ungen och inte sängen. Kanske kan ligga något i det. Smsade K om att vi måste få en söt unge som tar uppmärksamheten från sängen!


Det var någon som hittade till sängen jäkligt fort iaf när den kom hem! Stackars liten Harry kommer få konkurrens om sovplatser snart!Det var två äpplen som hängde i ett träd,
efter ett tag ramlade det ena ner,
då sa det andra:
- Moget!K säger att jag inte har någon humor! Har jag visst!

Det var två älgar som satt i en tall och dinglade med klövarna. Då kom det en ubåt och landade i en tall bredvid, varpå den ena älgen sa till den andar:
"Han bor nog där!"

Två älgar var ute i skogen i gick, och plötsligt blev den ena älgen skjuten, men då sa den andra:
"Äsch, det gör inget, för min pappa jobbar på Konsum."


Två älgar var ute och flög då sa den ena:
"Älgar kan väl inte flyga?"
"Nä, men jag har röda kalsonger."


Det var två älgar som var ute och flög. Då sa den ena:
"Du har en bulle i ögat!"
"Va? svarade den andra.
"Du har en bulle i ögat!"
"Va?"
"Du har en bulle i ögat."
"Va, jag hör inte för jag har en bulle i ögat."

Två älgar var ute och flög.
Plötsligt störtar den ena. Varför?
Han fick en bulle i ögat.


 Två älgar satt i en bastu. Då sa den ena älgen:
"Det är varmt här."
"Japp" sa den andra."

Det var en gång två älgar som var ute och flög, helt plötsligt tappade den ena älgen en banan då sa den andra:
"Men sådär kan du väl inte göra."
Älgen svarade
"Jo det kan jag visst, för mina framben är lika långa särskilt det högra."

Bonus djur:

Vad är det för likhet mellan en giraff?
Den kan varken springa!

 

Ingentingen

Idag har jag målat, betalat räkning, duschat, packat ner alla julgrejer i kartong, bytt gardiner och ätit. Bra jobbat! K är sjuk och hemma från jobbet så blir inte mycket mer gjort för oss inte. Är mysigt att ha han hemma, men att han ska vara hemma när han är sjuk, det är inte så mysigt! Kan aldrig tänka mig att jag är sådär "mindre fräsch" när jag snorar och hostar!

Har skrivit en lista till min Ullaredtur, för vi måste hitta någon dag att åka! Känns ju sjukt om vi inte får ihop det! Undra om det är folk på Gekås en lördag i februari?

Idag fick jag äntligen papper till försäkringskassan, ska skicka in dem före 21 januari tydligen. Ska bara försöka få hjälp å räkna ner vad jag egentligen tjänade på förra jobbet per månad. Tror jag fixar ett nytt arbetsgivarintyg så får Försäkringskassan räkna..

BTW - idag läste jag att ungen nu ökar med ca27 gram i vikt per dag, det är typ en stor chokladkaka i veckan. Är 12½ vecka kvar de är typ 2½kg va? Det är 2½liter mjölk, de är stort de! Det ska alltså placeras i/på min mage.. 2½liter mjölk! Sen ska de visst in mjölk någon annanstan också, har försökt Googla hur mycket "sån mjölk" det går åt på ett dygn, men hittar inget klart svar. Nä nu ger jag mig!

Kossamu och gonatt nu!


Gamla anteckningar: november

11 november Ultraljud i Gävle. Fick med tre bilder på pyret. Eller fick och fick, kom vackert en räkning på 200kr med posten någon vecka senare. Vi var sjukt nervösa före innan vi fick komma in! Mötte en gammal kollega på sjukhuset i Gävle som undrade om jag var sjuk. Jag sa jag skulle titta på bebis, hon frågade om det var någon hon kände, sa att det var jag och pekade på magen och så skrattade vi. Väldigt komisk situation! Var du inte där fattar du inte!

Skrivet av K: "Ja då var ultraljudet avklarat men usch vad j...a nervöst det var. Trodde jag skulle få nå fel för klockan gick så sakta när vi satt i väntrummet. Men till slut fick vi komma in och jag har aldrig sett nå läskigare och mer vackert (förutom min sambo) än det som visades på skärmen. Sprattlade runt å verkade ha roligt. Såg iaf fullt frisk ut och gullig som få. Lik sin mor. Tog ej reda på kön tänkte det kunde vara roligare med en överaskning. Så på söndag ska vi berätta och visa bilder för resten av min släkt.  Ska visa bilderna för S släkt å. Har berättat för några på jobbet och bara positiva reaktioner."

13 november "Igår tog vi små bilder vi skulle kunna lägga ut på facebook för att bli mer offentliga, men det sitter hårt inne.  Jag gillar inte känslan av att alla ska börja snacka, men de hittar väl snabbt nå annat å prata om...
Nu har man vant sig själv vid känslan att få barn i alla fall. Fast visst är det overkligt!"
"Annars så pendlar humöret från odräglig bitch, till hysteriskt gråtande skitunge till änglalik flickvän! Att K står ut. Han bara skrattar och säger, men gumman du är gravid, det går över!"

14 november Berättade för min morbror med familj, och för K's morbror med fru och morfar att vi ska ha barn. De trodde först vi hade gift oss, för vi tog fram albumet med ultraljudsbilderna. 

Blev också facebookofficiella. "Idag spred vi ut nyheten att vi ska ha barn! Skönt de är ute, samtidigt som det känns lustigt då jag inte själv riktigt fattat det ännu!"

18 november besök hos BM Karin, Bollnäs. Får veta att jag har tipptopp levervärden, och att jag slipper järntabletter! Får också lyssna på hjärtljuden på ungen, ca 130slag/minut om jag inte minns fel.. Redan plus 5kg på vågen för mig. Halvtid på graviditeten!

26 november åker på en tripp till Gekås Ullared. Handlar lite smått och gott. Lite barnkläder och andra småsaker slinker med.

27 november första mammajeansen ropas in på Tradera. Jesus vad sköna byxor! Varför görs inte alla jeans så? Får också ett par svarta mammabrallor av Lenin, toppensköna!

Övrigt: Har känt buffar i magen, men att kalla det sparkar, nja. Buffar till starkt ibland, men inte så man kan känna att det är en bebis. Känns dock lite konstigt att ligga på mage på kvällarna. Livet rullar på!


Inte alltid som jag tänkt mig..

..egentligen blir det nästan aldrig som jag tänkt mig när jag tänker efter.

Coachen ringde i dag och bokade om testet, hon jag skulle göra det tillsammans med hade magsjuka och några magsjuklingar vill jag inte träffa! Så nu är det fredag som gäller!


Har också börjat plundra bort julen! Älskar ordet julgransplundra! Så jag plundrar hela julen! Allt står nu i köket och väntar på kartoner från källaren för nerpackning. Undra var de plockas upp nästa jul, hoppas på hus!                        
                                                          Kolla min tomtearmé! (mobilbild, lite suddigt)

Har också grundmålat spjälsängen. Blir skillnad. Kickar in lite bilder när den är klar!

Har även hunnit städa städskåpet. Nu är de organiserat och fint! Imorgon - samma röra!

Har till och med hunnit med att äta upp alla muffins vi hade hemma. Gött med citronmuffins, var väl en 100 år sedan jag åt det. Usch säg inte jag ska börja tycka om fika! Jag som aldrig gillat fikabröd och kakor och sånt! Mat och choklad är mina grejer de!

Har har har hare bra!

Imorgon får ni novembers tillbakablickar!


Underbara Måndag!

Tänk va skönt det är att nyss ha vaknat, dra på sig morgonrocken och äta frukost med familjen Camden på femman! Köpte keso igår, var ett tag sedan och jäklarns vad gott det var nu på frukostmackan! Livet som arbetslös känns mer och mer underbart för varje dag som går!

K jobbar eftermiddag, och ligger och sover ännu, han har fått min fina förkylning med tillhörande host och nys! Å du vet väl hur det är när en kille är riktigt förkyld..

Idag ska jag till Bollnäs och träffa min jobbcoach. Idag ska jag göra ett MBTI test (Myers-Briggs Type Indicator), någon sorts personlighetstest. Spännande, det är jag och två till personer som ska "testas". Skulle ta ungefär två timmar så har någon timme att strosa på stan sedan om jag vill.

Sedan blir det väl hem till föräldrarna och kanske ta tag i spjälsängsmålandet, känns inte så lockande nu som när jag drog igång, tänk att måla varje spjäla en sådär tre gånger. Kommer ta sin tid! Fast brukar vara roligt när jag väl kommer igång. Glad jag redan har putsat bort det mesta av lacken som var på sängen tidigare!

Efter det antar jag att sängen lockar och jag däckar ner i den!  Tjingelinge!


Söndag utan att slöa!

Barnenshustur igen. Vagn beställd (svart City Cross)! Mjuklift till vagn beställd (svart Carena)! Babybox med blöjhink från Pampers uthämtad! En body från Lindex inköpt i stl 56. Lunch intagen på Mc Donalds. DollarStores besök. Mattvättat lite till. Tvättat filtar i grovtvätten och centrifugen slet sönder en. Snart fika hos svärföräldrarna i Långhed.

Längtar till ikväll - då ska jag göra INGENTING! Eller jo, vi ska äta planka tänkte vi, så skala potatis och steka kött och..  men fasen jag har roligt, kul när det händer saker!


Gamla anteckningar: oktober

Lite mer smått å gott hämtat från mina egna anteckningar!

4 oktober besök hos BM igen. Vi tog massa prover både "här och där". För er som intresserade (finns säker nån sjukjäkel) så fick jag jordens prestationsångest när jag skulle lämna urinprov. Kämpade i säkert fem tio minuter, och lyckades efter det klämma fram några droppar i två omgångar. Sedan skulle de tömma hela min arm på blod kändes det som. Blev några extra rör pga mina tidigare levervärden. Sedan var det bara upp i stolen och bresa och ta cellprov. Hon nöp mig som fasen en gång så jag var tvungen säga aj! (säkert nån som ville veta det också). Tog också blodtryck och blodsocker. Allt finfint!

7 oktober berättar för min mormor och morfar.

10 oktober letar fram barngrejer och kläder från när jag var liten hos mamma.

12 oktober Allt rullar på. Händer inte så mycket känns det som. 
Lenin hade varit hem till Alfta med sambo och barn. "Skit drygt med barn ju, hur sjutton ska jag orka!? Blöjor, spyor, ammning, kladd, skrik, gråt.. Fast de finns väl något positivt också! ( Det här kommer K gilla att jag skriver!)Känns som om jag börjar vänja mig vid tanken nu att jag är gravid, men de där att vi kommer ha ett barn här om sex månader, det känns läskigt."

15 oktober "Nu har det gått en månad och två dagar sedan  vi såg räkan första gången. Har gått sjukt fort, samtidigt som vi hunnit med så mycket! Om knappt en månad är det dags att se räkan igen, men då kommer det väl se ur mer som ett barn än en räka. De senaste kvällarna har jag haft "kramper" i magen, för någon kväll sen var jag helt övertygad om att ungen var påväg ut! Fast de är nog bara jobbångest som ställer till det. Plus att det varit mycket för K med körkortet nu. Känns som om jag skulle tycka det var konstigare att inte få barn i april än att få det. Det är konstigt, men bra antar jag!"

16 oktober Känner mig som jorden tråkigaste människa, har också tappat all kondition känns det som. "Gick uppför en backe och jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen och att jag skulle flåsa i mig all luft som fanns på denna planet. Jag lovar jag överdriver inte!"
Får en BOLA av Carro, plingeling!
Mina smaklökar verkar förändras "har haft sjuk avsmak på all mat, köpte pizza igår och har gått å gnagt på den idag också (efter jag skrapat av allt pålägg..)"

25 oktober hittar vi ett skötbord på Blocket som vi köper. Ett badkarsskötbord.

31 oktober hittar spjälsängen som jag hade när jag var liten hos mamma och pappa. Provmonterar den hemma och Harry och Vincent hoppar genast upp och lägger sig och tackar för den nya sovplatsen. (Harry och Vincent är mina katter).


3 månader kvar

Tre månader till kläckning! Shitt Frida! Men vi ska fasen inte kallan för Dino!

Nu blir det snart hemmagjordpizza mys i typ en timme, sen skicka iväg K på förferre och sen kanske Tuppen för grabbarna Rus. Själv ska jag tvätta lakan och barnfiltar, en fredagkväll!

Tidigare idag har jag hälsat på mormor och tillbringad dagen med att putsat bort lack på en spjälsäng, för ja sängen måste vara vit! Måla måla sen något tag!

Fasen om livet nu kretsar till barnplaneringsgrejer hur ska det då bli sen? Fast om man väntar med allt till sista sekund blir det kanske så här.

Annat viktigt att veta: Idag kände jag verkligen sug efter Minttu och Oboy!

So long cowboys!


Gamla anteckningar: September

Lite mer tillbakablickar för er och mig. Lite blodigt här med, men sen är de slut med de!
Samma sak här - läs inte om du inte vill veta!

Den 13 september vinglade jag och K in i väntrummet på Familjecentrum. Vi fick sedan börja med att gå direkt in i rummet med ultraljudet. Kommer ihåg att BM sa att nu ska vi se vad vi hittar, sedan så visade hon direkt på en snurrande liten räka. Jag och K tittade på varandra och tyckte det hela var rätt overkligt och läskigt. Skrattade jag till lite så snurrade den lille runt eller sprattlade till. BM kunde också se ett fladdrande som hon försökte visa oss också, men vi såg inget, det var iaf hjärtat som slog. Beräknades lite snabbt till ca vecka 10. Får hoppa upp på vågen och sedan prata om alkohol och droger med BM före innan vi får åka hem.
I väntrummet hade vi mött en "bekant", eller barndomsvän till mig kanske man kan kalla det. Tyckte det var väldigt jobbigt då jag inte ville något skulle komma ut!
BM nämnde också att den "klumpiga blödningen" kan ha varit en tvillig som stöttes ut. Herre min ojojoj!

18 september grattuleras jag på jobbet av en kollega till att jag ska utöka befolkningen i kommunen. Jag kan inte hålla mig och frågar vad han fått det ifrån, han berättar att det går rykten på byn? PANIK! Vem, vad, va? Kan man inte få vänja sig själv först!? K berättar för sin storebror hur det ligger till denna kväll.

19 september berättar jag för mamma, pappa och broder. Åker sedan till svärföräldrarna och berättar (mer om deras reaktioner senare). Kändes lite tidigt att berätta, men dessa jäkla rykten på byn, skrämde oss.

22 september åker jag till Lenin och hälsar på. Måste komma bort och sluta tänka ett tag. Stegar in hos Lenin i hennes kök och det första hon gör är att fråga om jag är gravid. Vad sjutton svarar man på de. Ja?
Smsar Carro på kvällen, får till svar "Skojaru? :)".

23 september pratar jag med Carro i telefon. Hon tycker det är bra vi skaffar unge så hon slipper, så kan jag berätta hur det är sen för henne.

24 september kommer till jobbet med blod hela ansiktet, började blöda näsblod på väg till jobbet. Chef Lotta säger rakt ut, "du kanske är gravid".
På kvällen berättar vi för Eric.

25 september ringer Maria och ska berätta. Hon svarar inte, skickar sms (hurra för sms) hon ringer upp ganska fort!

Hela september bara flög förbi i en dimma, förutom att fundera själv på allt, så skulle vi svara på allas frågor och sedan var september min sista arbetsmånad och jag klämde in varenda extra arbetspass jag kunde och jobbade i snitt en 15h extra varje vecka. Tur att måendet var som vanligt och att jag slapp alla graviditetsillamåenden! Det enda jag märkte av var att jag var hungrigare på morgonen och ville äta något snabbare än vanligt, åt jag inte kunde jag känna av lite illamående, men sägs ju vara bra med frukost.


Trettondagsafton

Blev ingen mattvätt, var bokat idag, men nu vet vi vad vi ska göra på lördag! Ännu vuxnare! Grovtvätt en lördag!

Kollade på film ikväll, The Experiment. Typisk Sofiefilm hela vägen till slutet, då allt bara slutade tvärt känns de som. För det ska vara komedier, barnfilm eller nå sjuktjäkelskap för jag ska gilla de!

Nu ska jag lägga mig och fundera på en Ullaredtripp nästa vecka, var ju där för 1½månad sedan, men nu vill Carron lura iväg mig. Vill egentligen vänta någon vecka till, så det hinner komma lite mer vår och sommarsaker i sortimentet, men fasen Ullis lockar alltid!

Imorn kommer fortsättningen, september månad presenteras!


Gamla anteckningar: något lurt!?

Tänkte jag skulle ta med er på några tillbakablickar!

Vill ni inte veta - läs inte. LIte väl mycket info säkert i vissa fall..mycket blodigt!

Minns jag hade under augusti månad lite konstiga känslor i magen, men för mig är det inte ovanligt med konstiga känslor i magen.. Valde iaf att vara nykter hela semestern på Gotland och vila upp mig på alla plan. Smart kan jag tycka nu i efterhand!

I augusti fick jag två blödningar en yttepytte strax efter Gotland. Något lurt? Nja.. Senare i månaden kom en "klumpig". Sedan kom de inte nå mer, NÅGOT LURT?

Gjorde gravtest hemma, resultatet syntes superfort och jag gick ut till K i köket. Han trodde väl inte direkt på mig, kan ha skämtat om det en gång för mycket tidigare. Visade han testet och jag tror ändå inte vi förstod. Kändes blandat, och många tankar handlade om vad ska alla andra tycka/säga. Allt gick ju så fort!

Tänkte också att det kanske var ett missfall då jag haft blödningar. Ringde BM (Barnmorskan), vilket för en nybörjare som mig inte var det enklaste! Ringde först Alfta Hälsocentral, där barnmorskan visst delas med Hälsocentralen i Edsbyn eller om det inte fanns någon i Alfta? Fast jag blev kopplad till BVC, där fick jag ett snabbt kort lite snorkigt svar att jag ringt fel person! Jag skulle prata med MVC. Ringde då till Familjecentrum i Bollnäs, ingenaning om vad jag sa, något i stil med att jag testat positivt, men inte visste om det var något då jag haft blödningar.

Fick en tid för besök 13 september hos BM Karin.

Kan säga att mycket känslor rörde runt i mig/oss under dagarna före besöket hos BM. Jag som skulle skaffa hund! Jag skulle resa! Varför skulle allt bli så komplicerat! Ville bara lägga ner allt! Jobb, jobbsökande, hund, husletande, barn, livet - ALLT! Tror ändå aldrig vi seriöst övervägde en abort!

forts.följer!
__________________________________________________________________________
(Maria - bra du har något att somna till! Kl 01:01:34 en helgfri natt mellan tisdag och onsdag bör man sova!)


Bestämt, men icke bokat!

Idag blev det äntligen en tur till Söderhamn.

Började dock turen på Torgboden i Bollnäs, de hade källaren fylld med barnvagnar, men inte någon City Cross hemma, de hade heller inte någon Brio bilstol. Kändes efter ett tag att vi ska nog köpa vår barnvagn på Barnenshus. Större är väl alltid bättre? Nej jag vet inte hur vi tänkte, men tänkte utbudet är väl kanske större där.

 

Så iväg mot Barnenshus.


Hittade en Brio Primo med bas, skulle gå på 2000:- tillsammans. De andra bilstolarna i samma prisklass hade inte isofix som nu känns som det viktigaste i världen. Eller så illa är det inte, men kan man göra det lämpligare, varför inte? Primostolen är också lätt, och det väger tungt in i beslutet.

Fanns dock inte en enda citycross ute i butiken, frågade och de hade just sålt den de hade haft och skulle få hem nya vecka 11. Hmm vecka 11 är tre veckor före beräknad födsel för våran filur.

Frågade också om det fanns någon annan lift än Emmaljungas egna Quadrolift som passar till City crossen och det fanns det. Hon (hon som jobbade på Barnenshus såklart) sprang ut på lageret och kom tillbaka med en lift som nästan kändes som den skulle kunna duga och även med en City Cross som hon monterat ihop som skulle till kund senare i veckan. Då och där bestämde vi oss för City Crossen helt och klart! 

Liften däremot kändes tveksam, de hade dock haft en annan tidigare berättade hon som det gick ta av hela "locket" på, den lät på hennes beskrivning bättre. Så troligen spar vi oss pengar och köper en billigare lift än Emmaljungas egna Quadrolift. Sedan var det frågan angående fotsäck, tydligen väldrig praktiskt enligt hon somjobbade där, mest för vår/höst så åkpåsen kan vara för varm.

Emmaljunga City Cross, med billig lift och fotsäck  6200:-

Här får jag nitlott i hela huvudet och vet inte alls längre vad jag vill och inte vill. Dags för mat och vi åker hemåt mot Alfta utan att ha beställt något. Mat intas på Take off i Bollnäs, en Take off special med bara lite lök, såsigt men mättande!

Sedan behöver jag ju inte nämna att jag hittat Brio Primo med bas för 1500:- på internet och troligen kommer klicka hem det därifrån! Katsching!

Behöver heller inte nämna att om ni sitter i kö till försäkringskassan och lyder dem och klickar in en massa siffror och sedan får svaret att "just nu är det många som ringer, försök igen senare" och sedan försöker igen och får samma resultat. Kör på min stil, för oss som "inte har knappval på vår telefon" vänta kvar i luren bara och låt de rabbla sina alternativ i all oändlighet, sedan när de efter ett tag ber er knappa in ert personnummer så kommer ni på att ni har knappval och trycker in det, då kopplas ni smidigt till växeln och ber dem koppla er till rätt enhet/handläggare. Aldrig mer väntetid än någon minut, körde jämt det där "knepet" när jag jobbade på "kontoret".

Nu blir de snart sängen, imorn ringer klockan för första gången på detta år, grovtvätts passerkort ska uthämtas mellan 8-9. Sedan ska de vuxentvättas mattor med Alftabo.

 

 


Fortfarande lite paus!

Idag har jag bara varit inne och hemma. Ska banne mig blir frisk nu!

Har ordnat med graviditetsförsäkrings hos trygghansa idag, grejat lite med bloggen, skickat in stämpelkort och sökt jobb runt om i Sverige så jag kan rapportera till Arbetsförmedlingen med gott samvete när det är dags. Har också skissat på en header i paint och plockat ut bilder, så nu ska de bli ordning snart! Bara min privata designer känner lust och har tid!

Fick också papper om föräldrapennning från försäkringskassan, men såklart fel papper! Jag ska ha papper för arbetslösa och fick för anställda, och såklart hade kundservice tekniskaproblem hela dagen, så förväntar mig hyfsad kö imorgon. Kanske ska ta en tur till Bollnäs och besöka Försäkringskassan istället. Är en hel djungel det här!

Hoppas hoppas vara så pigg imorgon så jag kan ut och hitta på något!

Nu blir det soffmys och kolla på Darttävling på Eurosport, tydligen är det intressant att titta på?


Pausar livet!

Blev riktigt ändrade planer idag! Inte orkat göra något alls! Hostar och nyser hela tiden, ont i huvudet, värk i kroppen, kliar i öronen och någon som sparkar i magen. Lyckades somna efter nässpray och alvedonon och sov i någon timme. Vaknade kring två och fick i mig mat och sen har jag pendlar mellan soffan och sängen! VÄRDELÖST! Sen har jag utvecklat en himmla het sjuklingslook med en riktigt rödnäsa och smala uppsvällda ögon! Väntar bara på att febern ska komma! Lika bra att klara av allt på en gång!


Gomorron!

Så var det söndagmorgon kl 06:30 och vafan gör jag vaken!? Jo jag hostar och är dyngförkyld så det inte går sova! Var några år sedan jag var sanne krasslig! Att vara gravid och inte få dra i sig all världens olika värk- och halstabletter gör inte det hela enklare! Drömmen vore nått stark antiinflammatorisk, fast just nu känns en avrättning hyfsat lockande också! Bra start på det nya året!

Senare idag funderar vi på att åka mot Söderhamn och Barnenshus och titta på barnvagn och babyskydd(bilstol). Eller vi pratade om det i natt före vi la oss, och det är väl alltid skönt att åka ut å hitt på nå! Det som jag planerar kika på är Emmaljungas City Cross, Acta Graco Logico S och Brio Primo, sen en lift till vagnen eller citykorg. Tänk vilken ny värld! För några månader  veckor sedan hade jag inte hängt med ett dugg, men efter några timmars googling och efterforskning så är jag nästan på banan!

Stoffe, vi ska prata lite bloggdesign sen! En ny header ska till, hoppas du grejar en till mig! Lovar att skrapa ihop lite fotografier! Sedan så blir väl den här bloggen "Surr 2011 - förändringarnas år". För nog bör de hända grejer de här året!

Nä nu har det tagit 30minuter att få ner det här, ska förflytta mitt nysande och alla de andra vidriga förkylningssymptomen till sängen och försöka få nån timme sömn till!