Baby baby

Tänkta jag skulle skriva något, men är helt tom i huvudet! Allt går bra för oss, är massa nytt, men vi är på gång att få koll på grejerna nu! Inatt fick vi till och med sova fyra timmar sammanhängande! Eddie förändras för varje dag! Både i sina uttryck och i sitt utseende!

Nu ska jag ladda upp kort för framkallning, sen ska vi kanske fara mot Gävle en snabbtripp och lämna tillbaka tuttpumpen som bara står och samlar damm nu!


Händer grejer överallt utom på bloggen!

Har suttit i omgångar (i säkert en timme totalt) och skrivit ner om förlossningen och allt! Så loggar blogg.se ut mig och allt försvinner! Kan man gråta för mindre!Meeeen - Ni förstår säkert alla vad som hänt!?

Eddie föddes den 6 april kl 07:10 på Gävle förlossning.

Jag blev igångsatt den 5 april (K ringde ner på morgonen till förlossningen för jag tyckte fosterrörelserna förändrats och att det inte gick att "kicka fart på" lillen i magen). Vi var välkomna ner på undersökning så hopp upp ur sängen och iväg mot Gävle! Där fick vi göra CTG och ultraljud som visade att det var en pigg liten i magen, men att det var lite fostervatten. När vi fick beskedet att vi skulle bli inskrivna så fattade jag inte vad de menade, vet jag ställde en lite flummig fråga på det! Hade ju fortfarande inte fattat att det inom några dagar ändå var dags att få barn!

Förlossningen för var helt ok för mig. Trodde värkarna var magknip först och sprang konstant på toaletten. Kände att jag måste ju hinna skita så jag inte lassar ur mig påförlossningen. Det blev inget skita alls visade det sig, och jag känner fortfarande att det skulle vara fruktansvärt om det skulle händs vid förlossningen! 

Efter några timmar med värkar blev jag yr och trodde jag skulle kräkas! Kallade på personal och fick ryggmärgsbedövning. Efter tiominuter med den gick det slappna av och efter 30 minuter var jag i himmelriket! Sedan så sov jag mesta delen av natten (förutom när barnmorskorna kom in och grejade med sina saker) och kroppen skötte sig själv. När jag vaknade kissnödig på morgonen så var det något mer som tröck på och som sagt 07:10 kikade han ut.

Eddie visade sig vara en Biff, 55cm och 4648gram tung.

Hur Eddie upplevde förlossningen vet jag inte, men för honom var den nog mer smärtsam. Eddie bröt nyckelbenet på vägen ut. Detta har gjort att han fått alvedon och så fort vi tagit i honom så har han skrikit!

Det gjorde också att vi blev kvar på BB från onsdag till lördag. Något jag inte vill göra om! BB är tyvärr ingen trevlig upplevelse för oss och jag förstår folk som går hem efter sex timmar! Under de dagarna vi var där så var det tre personer som vi kände det gick prata med! Resten bara stressade på! En av dessa kvinnnor jobbade två nätter när Eddie skrek sig blå i timmar! Att sova i sjukhussäng, att passa mattider, att ha ett barn som skriker hela nätterna och delar av dagarna, att få 200 tips av 100 olika stressade barnmorskor, att springa mellan läkarundersökningar och 1000 andra saker på samma gång är knäckande! På fredagen var vi hyfsat knäckt och kände att vi längtade hem!

Att komma hem var skönt, men samtidigt lite läskigt! Nu kan vi sova när Eddie sover och äta när vi vill, bara det gör oss piggare! Eftersom Eddie fortfarande har ont så myser vi runt utankläder inlindad i filtar alla tre! Fast idag ska vi nog ta premiärturen med barnvagnen om vi får på han kläder!

Vi grejar på och försöker hitta strategier att få Eddie och oss själva lugna i gallskrikningsperioderna! En natt skrek han från 21:30 till 07:00!

Vi hörs mer när dynets timmar är på plats!

Statistik

På fredag nästa vecka, den 15 april, firar 25.176 svenskfödda sin födelsedag. Dagen är med den siffran landets mest förekommande födelsedag, det visar statistik från SCB. Därefter följer den 22 mars och 10 april. På sista plats kommer skottdagen den 29 februari medan dagarna kring julhelgerna också tillhör botten. Den 21 november är den mest ovanliga "normala" dagen att fylla år på, då firar 19.149 svenskfödda sin födelsedag.


Preliminär planering plus besök hos barnmorska

Nästa måndag (11 april) vanlig kontroll hos barnmorskan min i Bollnäs.

Måndagen efter (18 april) övertidskontroll i Gävle på förlossningen.

Långfredagen (22 april) andra övertidskontrollen i Gävle.

Påskdagen (24 april) troligen datum för igångsättning.


Beösket i dag hos BM gick som alltid bra. Inget att bråka om, och lite att fundera på.

Händer det så händer det!

Är lite sjukt att det när som helst nu kan "ploppa" ut en unge. Märks att vi inte riktigt tänker så här hemma. Visst är väskan packad nu och bilstolen i bilen, men det där andra i vardagen. Som att kanske vila mer och ta det lugnt, inte fundera på att ta en Borlängetur en trist söndag som denna eller att vara hemma på kvällarna istället för att leka fylletaxi där tänker vi inte riktigt på att vi ska vara alerta för en 24h förlossning. Jag fick nån konstig känsla i veckan att ungen kommer en måndag! Måste ju skriva ner det utifall jag får rätt! Så imorn då kanske? Imorn ska vi iaf till barnmorskan på sista kontrollen före BF. Får se sen hur ofta det blir sen när det knallas in på övertid. Blir det igångsättning så blir det mitt i påskhelgen, så frågan är om de gör det då eller om man får göra det före eller efter!

Helgen har gått i kalasandetstecken helt och hållet! Igår blev det öppethusvisningen på Verken, sedan kom familjen Larsson hit och firade K, sen åkte vi och köpte pizza, spelade lite Kinect och sen var jag helt slut!

Som sagt, vad gör man en regning söndag om man inte ska lämna byn för shoppingtur! Förslag?


Kalasdag

Dagen började kl 11 med att mormor ringde och frågade om de kunde komma förbi. Det fick dom såklart! K kom hem strax före de dök upp så han fick blommor och (skön)sång. Sedan blev det fika med mormor och morfar. När de åkte var klockan närmare två och vi hade massor att göra. Garneratårta, städa, äta och.. FAN kom på nu att vi skulle tvätta! Jaja! Strax efter kl 17 började det rulla in kalasfolk (K's föräldrar,bröder,morbror och morfar) och det blev fika, tårta, barnvagnsuppvisning, paketöppning och sedan kinect spel fram till nio/tio. Så kul och imponerande att se en 90 åring ställa sig och spela Kinect sports!

Nu ska jag dyka i säng, imorn blir det öppethus på Edsbyverken, åker väl dit till kl 11.

Kom på att jag lovade en bild på K's val av servetter. De pryds av tårtor, dockor och hjärtan, samt är såklart rosa!

Nästa år är det 30 års kalas i april! (och 1 års kalas..)