Föräldrautbildning träff 2

Idag blev det prat om olika komplikationer som kan hända vid förlossningen. Moderkakor hit och dit. Blod. Sprickor. Klipp. Sugklockor. Snitt. Ja allt gick igenom en hel del! Jag får väl se hur det blir för mig om någon månad! Hoppas iaf att det inte händer nått så jag måste sövas!

Efter det upplyftande snacket så gick vi in på smärtlindring. Finns en hel del grejer! Hade jag inte varit så lat hade jag helt klart valt att testa TENS. Det står för Transkutan Elektrisk Nerv Stimulering, man ger alltså sig själv elstötar för att mildra värkar. Skulle vilja prova TENS före förlossningen om jag ska använda de, tänker inte exprimentera med att ge mig själv stötar för första gången i det tillståndet! Går hyra TENSapparater för någon hundring, men nä. Kör på de som finns på plats. Vi får se vad det blir jag provar, känner mig rätt öppen för det mesta, fast inte sterila kvaddlar!! Där skriker jag nej! Låter helt sinnessjukt att spruta in sterilt vatten under huden för att på så sätt aktivera kroppens egen smärtlindring. Då känns helt plötsligt akupunktur som en barnlek! Det vore helt sjukt om jag skulle fixa det utan några droger som lustgas och/eller epidural! För jag tror inte att jag klarar av de där timmarna med bara massage, andning och avslappning som smärtlindring, och jag erkänner visst vill jag prova lustgasen!

Nu dröjer det en vecka till nästa träff, då skulle vi prata lite BB, en tandsköterska eller nått sånt skulle komma, och sen blir det väl snack om något mer också! 

Hann prata lite BB idag också. Bland annat så frågade vi hur länge papporna kan stanna, och fick svaret att det brukar ordna på BB så papporna kan stanna i alla fall ett dygn på BB! Såklart ska det kosta också, tror de är 200:- per natt. Ett dygn känns som ingenting! Ett dygn är ingenting! Jag vill ju inte ligga i ett delatrum med någon främling utan K! Snälla öppna Mora eller ännu bättre Bollnäs BB igen!
Står också på landstingets hemsida (under BB i Gävle) att "vanlig vårdtid för en förstföderska är 6 - 48 tim, för en omföderska 6 - 24 tim." Känns som en fis i rymden om man ska stanna 48h bara på BB och sedan åka hem, fast är det mycket folk kanske jag vill åka hem ännu tidigare. Fast det är ju en massa prover som ska tas på barnet som får göras först efter barnet är minst ett eller två dygn gamalt, så åker vi hem tidigare måste vi ju ändå tillbaka! Läste även att hörseltest på kidsen bara görs måndag till fredag.

Finns lite å tänka på!

BTW- Idag ringde jag också till BB och bokade "studiebesök" så den 2 mars klockan 15 ska vi dit på information!


Kommentarer
Postat av: Lena

klart du ska testa lustgasen! skitrolig jöö :0)

Sen förstår jag inte varför en del ska va så pretto och hålla på att; näää JAG SKA föda utan nånting blablabla...herregud, hur kan man bestämma sånt innan man vet hur det KÄNNS...bara för att vara "duktig"? nä fan..tål inte de....med lustgas äre ju inge biverkningar heller...så för tusan! in i dimman!

Med Ida v det lstgas och ryggbedövning...himmelriket när den las!

Med Ellie hann dom bara ringa och "beställa" ryggbedövning, men fick inom loppet av nån minut "avbeställa" för då va ungen nästan ute...så där va de bara lustgas...gick de å...men då yra jag om att jag va död en gång också...

2011-01-25 @ 22:48:00
Postat av: Lena..igen...med risk för att vara dryg...

...glömde ju...efter Ida så hade jag sjukt ont i ryggen (kring där dom satte bedövningen) i nästan 1 helt år....misstänker för att dom stack lite "fel" först...men har även läst om fler om fått ont i ryggen av det...



du kanske inte ens vill ha den här infon, men men ;0)

2011-01-25 @ 22:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Här bloggar jag:


Kommentar: