Björnen sover..

Både K och Eddie sover, vilket gör att jag har tid att bara göra ingenting (som att blogga).  Händer väl inte ofta (kanske en gång tidigare) att Eddie fortsätter sova när vagnen slutat rulla, nu har han legat och sussat i snart 20minuter vilket innebär att jag hunnit skalapotatis, göra sallad och sås, så nu är det bara fischypinnsen som ska stekas på. Det jobbet överlämnar jag!

K är hemma sjuk och hostar sig igenom nätterna så igårkväll hämtade jag en dörr från källaren och skickade ut han på soffan över natten. Så Eddie och jag glassade på 170cm säng inatt! Tror det var helt ok för soffsovarn också då han fick hosta/snarka/snora ifred. En natt för honom utan att få en spark, ett slag eller en draåtpipsvängenutskällning kastad på sig så han vaknar. Resultatet är iaf tre hyfsatutsövda människor = en hyfsattrevlig dag trots allt! 

Sitter och drömmer om Ullaredresa, dags att boka in snart tycker jag så det går börja längta!


För jag har bara regn hos mig..

Idag tänkte jag släpa med mig Eddie på en promenad, men regn och storm gör att jag istället sitter här. Eddie somnade nyss i sängen med sin bakispappa (som ännu inte kommit upp ur sängen).

Den här veckan har gått jättefort! Bakispappan jobbade eftermiddag denna vecka så mycket tid för mig och Eddie att fördriva själva!

I måndags blev det ju glasögonprovning.
Tisdagen började med ett besök på BVC (kluten vägde 8,1kg) och sen for Eddie och jag mot Gävle med Carro.
Onsdag så blev det Olanders påhälsning med Carron och sen lite Uthushäng.
På torsdagen hängde vi hos min mamma och pappa. 
I fredags var det dags för en Bollnästur igen, tvättstugan fick ett besök och på kvällen var det kräftfiske. Jag hoppade kräftfisket iår så grabarna fick leka själva. Var toppenväder hela kvällen så jag och Eddie var ute och mös istället.
Igår var det veteranmarknad i Söräng och sedan så blev det TPspelkväll i Gundbo.

Ja som sagt, vi håller igång och tar vara på varje dag!

Idag har vi (såklart inte jag som vågat) bokat bord på Spicy. 2 år tillsammans ska firas på denna übermysigarestaurang med romantiskmat! Gött är det iaf!

Nu ska jag leta min kamerasladd, tips om var den gömmer sig mottages gärna!Smakråd

K skulle på synundersökning idag, och myckeriktigt så blev det glasögon för herrn. Han ringde dit oss för smakråd, så vi fick lämna Dollarstore och våra babypoolfynd och knalla över till glasögonbutiken (Glas & Bågar?). Hittade ett par extremt diskreta bågar till honom som han föll för, så om en vecka blir han med glasögon på riktigt. Fast jag måste erkänna att jag prövade mer glasögon på mig själv och Eddie, än jag var smakråd till K!


Slut på helgen

Igår var det vinpremiär, smakade bättre än väntat och flaskan gick i utan problem! Surströmmingsskivan med allsång av 1300personer är ju grymtkul, men när styrdansen började så försvann min energi. Har varit så varje år.. Fasen måste jag börja dansa för att få ha kul!?

Jaja trevligt folk ordnade iaf stämmnigen på kvällen, och att vara barnfri en natt var också helt ok!

Eddie verkar ha tyckt detsamma,för han hade sovit som en prins hela natten!

Ikväll har jag pysslat med en sak jag funderat på i några veckor, fast inte tagit tag i. Fast med hjälp av några fotografier, på några "nära och kära och andra saker", så har jag nu blivit klar. Resultatet visas om någon vecka! Hoppas ni blir nyfikna.

Nu skriker Eddie så dags för andra nattningen för ikväll!


Gött!


+ en ostpaj och lite småkrafs!

Nu en promenad genom byn med vagnen, tror jag rullar lika bra som vagnen nu..
Mot Fältusbackus!


Listor

Jag gör listor till allt nu känns det som. Lika bra det när minnet mitt är som det är. Finns redan en önskelista till julen 2011 för både Eddie och mig. Finns också en handlingslista till nästa Ullredtur (när nu de blir). Dagens matinköp står på en lista. Allt som ska ordnas hemma (skruva, limma, bära, städa..). Allt finns på listor!

Nu ska jag bara försöka komma ihåg alla bra listor och var jag skrivit dom. För en står på ICA reklamen som ligger på toa, en på blocket vid datorn, två i lilla anteckningsboken, en i kalendern. Sen finns de väl 100 till listor "gömda och glömda" i lägenheten.

Först upp på listan idag står en dusch, sen en tripp mot Bollnäs. Den listan har jag i huvudet. Två saker kan jag alltså komma ihåg!

Ikväll blir de först räkmys med K och sen blire häng med brudsen.

Tlötter

Kan inte förstå varför jag är så trött nu om dagarna, idag sov vi till strax före klockan nio så inte blev det tidigt heller...

Har hunnit med lite smakning av potatis för Eddie idag, gick bättre än sist då han "hulkade" för varje tugga. Idag slank det ner någon sked iaf.

Varit ute en sväng med båten ikväll också. Resultatet blev inte en enda fisk, och vi fick med oss alla drag hem!

Känns som om denna vecka bara är en nedräkning till Surströmmingsskivan på lördag...Nu ska vi försöka natta den trötta gladskiten som pendlar i humör just nu!

Morsning korsning

Liiite otydlig igår kanske Eddie hör på ena örat (vänster) och det man testade igår var hur han hör på höger. De som testade honom igår ville/kunde inte säga något om de svar de registrerade utan ville att en läkare skulle titta på svaren. De vågade dock säga att de såg tydliga skillnader på hur Eddie reagerade på ljud i höger och vänster öra. Det man testade då var ljud i diskantområdet och kring 60 db (vanlig samtalston). Så teckenspråk eller några problem i vanlig språkutveckling kommer det aldrig bli då han hör på vänster. Så teckenspråkskunskapen får du nog hålla på ett tag till TM.

Antar det blir fler tester före vi får något riktigt svar.. Vi har själva inte märkt av att han har någon hörselnedsättning för han är så "med" och vrider huvudet efter vad som händer.

Just nu ligger Eddie på golvet och snurrar och tjuter. Är väl dags för oss två att hoppa i kläder, leta fram frukost och hitta på något att göra idag!


Hörseluppdatering

Vi blev på sjukan i trvå timmar och testade med två olika test. Det första gav inget resultat, och det andra får vi svar på om cirka tre veckor.

Lillgrisen skötte sig bra, meningen är att barnen ska vara tyst och stilla så det man mäter ska bli så exakt som möjligt.. Eddie fixade att vara ganska tyst och stilla bättre än jag vågat drömma om!

Nya äventyr

Nu är karnevalståget 2011 avklarat, vi kom tvåa med det! Nu väntar bara en karnevalstågsfest och det ska bli kul att se filmen!

Idag rullar vi mot Hudiksvall och sjukan, Eddie ska få testa hörseln igen. Hoppas han hör idag! Har varit till Bollnäs två gånger tidigare så därför det blir Huddik nu.

Nu ska jag kolla in facebook och se om det dykt upp några bilder från Karnevalen!Småkär i folk!

Dagen börjades med lite karnevalstågsbygge.

Därfter blev det lite förfestmys, men det var inte det jag ville berätta.....

Jag tänkte skriva så här! Varning för lite småkär, nära till tårarna Sofie!

I mitt liv har jag träffat massor med människor. Några har jag gått i samma klass med i flera år, men minns knappt. Vissa har jag umgåts med förr och sedan "glidit" ifrån. Människor kommer och går i livet - minnena består dock..Trots mitt dåliga minne!

Sedan finns det människor som har stannat kvar i minne och hjärta - de som hamnar på min brafolklista!

Det finns några självskrivna så som Carro som jag "haft i hela mitt liv", som det kan gå veckor/månader/år utan att vi hörs och sedan när vi ses är det som vanligt! I denna kategori hamnar också Maria och Lena som kom in i mitt liv i högstadiet/gymnasiet och nu slipper de inte undan mig! 

Sen har vi det utökade "Gotlandsgänget"  som det blivit en hel del högtider firat med. Ett glatt gäng med hjärtat på rätt plats! Hoppas på att få många fler trevliga minnen!

Sen har vi "pärlorna från förr" som man känner att man delar minnen och skratt med och blir lite varm inombords av att tänka på. Gamla kollegor från Smedjebacken och några ur Gaiagänget. Gamla klasskamrater från skolan. Bästa Na3 trion, Gäddviksligan, busskurs, balgänget. Många gäng blir det! Personer jag nu vädligt sällan träffar, men som jag blir glad av att tänka på! Minnena gör mig glad, frågan är hur det skulle bli om vi träffades nu igen? Vi kanske inte alls hade klickat då!?

Vissa personer har jag träffat någon enstaka gång, men känner ändå starkt för dem. Här har vi en stor kategori! Ikväll stod Anna, Laila och Mikaela för den biten. Lättsamma, glada och fulla av energi! Träffade en till tjej tidigare idag som också är en sådan person (Emma). De dyker upp då och då och sprider glädje och energi runtomkring sig!

Sedan har vi min familj - min sambo och son! Krister som är mannen jag känner att jag vill leva och åldras med! Trygg, snäll, omtänksam och rolig!  (K- om du läser! Få nu inga dumma tankar i skallen om du läser de här -INGA ringar - OK?!) Eddie som bara funnits i mitt liv en kort stund, men som nu är en självklar del av det.  

BRA FOLK!

Summan av detta är kanske att jag behöver komma ut, festa och dansa lite, snart igen! Så jag inte blir alltför sentimental och nostalgisk!

Gonatt min skatt


Hur illa på en skala?

Hur illa är det när man dricker päronsoda en Stormässlördag istället för t.ex. en Päroncider/Bajapäron/Xante?

Måste veta hur långt ifrån andras verklighet jag kommit!


Va!!

Eddie vaknar som vanligt runt kl 7 idag med att karatesparka och nypa varenda centimeter han kommer åt!

K kliver upp med honom och jag är så nära att somna om när K (från att ha varit helt tyst) skriker VA!

Jag flyger upp och känner att detta "VA" måste ju vara något som i "VA det brinner" eller "VA någon har dött!"

Meeeen det är ett "VA jag såg Eddie rulla rygg-mage-rygg".

Gissa om det var glada tillrop från min sida? Nä just det skitsur och klarvaken är det bara att kliva upp!


Bilden är fotad av farmor 21 juli, då hon barnvaktade och vi smet och plockade blåbär.


Dagen i bilder

 
Dagens götta!                                    Vinst!

 
Inköp                                                 Mys!

 
Solstråle nr 1 och inköp 2                    Solstråle nr 2
 

Färdiga..

Ni som känner mig vet att jag absolut inte är någon morgonmänniska. Sannolikheten att jag skulle kliva upp kl 07:20 en obokad fredag för ett år sedan var NOLL. Fast nu sitter vi här jag och Eddie Mercury - vakna och ganska glada ändå. Tvätten är redan sorterad, och nu står frulle med efterföljande letande av kläder till karnevalståget på schemat! 

Gomorron!

På edra platser...

Visste jag att det skulle bli sån här uppståndelse och massa tjat så hade ja såklart inte ens frågat! Såklart jag ska börja blogga igen efter den uppmärksamhet och respons jag fick på inlägget igår!

Frågan är bara vad sjutton jag ska skriva om?

Ska jag berätta om min dag med barnvagnspromenad i kylan, min snabbtur till Edsbyn med mamma för att kolla rean på Linneas och Skoaffärn, eller ska jag berätta att jag på vägen hem var in på Hemköp och köpte juice, leverpastej och en chokladbit att lyxa till med! Nä känns inte så kul att berätta...

Eller ska jag skriva om Eddies dag som började med att han jagade upp farsan sin före kl 8, sen lassa han ur sig jordens skitlass, somnade om med morsan till typ kl 12 .... Nä de lät inte så kul!

Försöker uppdatera er om vad som hänt sen sist då!

Kan berätta att jag blitt lite äldre sen sist, 28 år nu!

Jag har fortfarande inte fått i mig någon mängd alkohol som är värd att nämna.

Jag jobbar på att alkoholpremiären ska ske 20 augusti på surströmmingsskivan. Kanske blir det någon liten redan på söndag för att våga rulla genom byn på Karnevalstågets bästa ekipage!

Eddie har hunnit "fylla" 4 månader. Han är oftast en gladskit nu, och igår vände han sig från mage till rygg för första gången (och enda hittills). Från rygg till mage rullas det mest hela tiden!

Eddie har också sedan någon vecka fått smaka på lite gröt om dagarna, eller smakat och smakat  - känns som om det mesta hamnar överallt utom i munnen.

Imorn ska jag försöka göra en kraftanstängning och koka lite potatis och bjuda Eddie på, har bara färskpotatis hemma och har hört nått om att man inte ska använda det?
Bilen ska tvättas och städas.
Vi ska tvätta kläder.
Systemet ska besökas.
Förhoppningsvis ska K hämta sin bil som varit på lagning i Bollnäs, den ska isf besiktigas också, och om vi kommer till Bollnäs ska jag införskaffa en present till Eddie inför söndag.


Jahaja. Då var vi igång! Bjuder på två bilder på en sliten morsa och en Eddie!


Hur göra?

Frågan är om alla dygnets timmar någonsin kommer på plats igen? Jag kan inte minnas tiden då jag kunde sova en hel natt utan att vakna till! Så det är kanske dags att sparka igång mig själv igen!

Vad har hänt sen sist då kanske ni undrar?
Vi har alla blivit fyra månader äldre. Något mer vet jag inte om det hänt.. =)

Så vad sägs? Ska jag kicka liv i bloggen igen och dela med mig av mitt surr?