Dödsågren

Har inte motivation alls till att blogga nu! Allt som händer är sånt jag inte vill/kan skriva om! Både positiva och negativa saker!

Har haft dödsågren för vissa grejer, men nu känns det lite bättre! Har tagit tjuren vid hornen så kanske är därför! Varför kommer alltid alla tankar och "tänk om" på nätterna och på dagtid känns det lugnt? Imorn får jag iaf veta lite hur det ligger till!  

Idag har jag varit hyfsat effektiv och klarat av två paniktelefonsamtal, ordnat med ny bilförsäkring och sagt upp den gamla, skickat kassakort, kollat upp mina sommardäck och uppdaterat mig med de nya avsnitten av Stylisterna och Bigbrother. Är bara att konstatera att Sofie och telefoner inte går ihop, handsvett är bara förnamnet på mina nervösa reaktioner!

Nu väntar jag bara på att K ska komma hem från gymet så jag kan tvinga in han i duschen med mig, sen blir det hemmagjorda hamburgare och xbox resten av kvällen tror jag!


Utbrott, husvisning och mormorkalas

Dagen började med ett utbrott! Grinade över "vad?vet?jag" och så kastade jag iväg min mobil så den flög i tusen bitar och minneskortet till den försvann. Fattar inte att vi hittade det (efter en hel del letande)!

Sedan iväg på husvisning. Inga skyltar. En bil. Hmm!? Vi knackade på (K såklart inte törs jag och Carro sånt) då öppnar hon som äger huset. Mäklaren hade inte kommit, husägarinnan provar ringa mäklaren och ringer även mäklarens sambo, men får inget klart. Får iaf en rundtur av en trevlig ägare, men blev så snopen så kom knappt på några frågor! Lite pinsam situation för mig som tycker allt är pinsamt!

När vi tackat för titten och lämnat av Carro ringer det på K's mobil. Det är mäklaren, hon hade varit ute och åkt skidor. Hon trodde visningen var i morgon. Pinsamt för henne! Vi skulle iaf få lite information över mailat och skulle sedan höra av oss om vi hade frågor eller ville ha en till visning! Kan ju inte påstå att jag tittade så kritiskt på huset idag kändes lite snokigt när man gick runt med hon som äger och bor i huset i vanliga fall!

Efter denna upplevelse så blev det hem och äta lite och snabbshoppa ett knippe tulpaner till mormor som fyllde 78 år idag! Hos mormor blev det kakor och tårta. Mormor lät mig också få veta att jag tjockat på mig under tre veckor, så kanske inte är jämntjock nu som hon tyckte sist. Fick också veta att min morbror tyckte jag låg etta på kaggelistan nu.


Otippat

Ikväll blev det Shrek 3 och göttepåse. Ni berhöver inte fråga om jag grinade, såklart även den filmen förtjänade några tårar!

När filmen var slut så frågade K om vi skulle göra något på söndagkväll, eller om vi brukade se något speciellt på TV.
Jag svarade mjaa brukar väl se Amazing race och Solsidan.
Då kläcker han ur sig Vi kanske ska spela Bingolotto då?
Så nu vet ni vad som gäller på söndag! Om vi kommer ihåg att köpa lott!

Imorn blir det 78 års kalas och husvisning!


Idag slog vi till!

Fick hem en rabattcheck igår från Libero, 50kr.
Så vafan! Lika bra att börja bunkra upp!

90 pack blöjor - check!

Trevlig FREDAGKVÄLL!
Vecka 35

"Nu börjar det bli trångt, din bebis lägger på sig mellan 25 och 30 gram per dag, så hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare att röra sig på." Libero.se

"Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning." Pamers.se

Nog är det trångt allt och rörelserna är mer kraftfulla nu! En stark jäkel där inne! Jag har de senaste tre dagarna haft jordens aktivitet i magen! Igår såg K ett "anfall", måste vara rumpen som ungen trycker rakt ut och spjärnar emot med fötterna mot mina revben.

Så slutar alla känsliga läsa här!
Det ser helt defekt ut och får mig att tänka på scener ur gamla splatterfilmer. Tror det är i Braindead som man får se en magen som rör sig och sedan slits den upp och det kryper ut en zombieunge ur magen. Fast nu när jag googlade Braindead får jag bara se bilder när en unge kryper ut från ett uppslitet ansikte. Tror inte det blir någon titt på den filmen före förlossningen!

Usch vilka filmer jag ser! Kan väl vara bra att blanda lite sånt här med alla mina barnfilmer och komedier. Ser fram emot att se Saw VII och kommer alltid undra varför jag sett Battle Royale minst tre gånger.


Rackardag utan rackartyg

Idag var jag med föräldrarna till Söderhamn och fyndade. Tanken var iaf att jag skulle fynda en BH då alla här hemma verkar krympa, men icke sa nicke. Alla sitter som kattskit! Har faktiskt även märkt att mina tröjor hemma krymper i garderoben, de blir liksom kortare. Mina klänningar är nu lagom att använda som tröjor! Så måste nog se över luften i garderoben någon dag, eller nått!

För inte är det väl så att jag ska kläcka snart? Om TRE veckor (vecka 36+6) så räknas barnet inte som prematur om det föds, alltså räknas inte som för tidigt fött! Oshit! Att barn föds från vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 brukar räknas som normalt står det på olika sidor jag tittat på som
Wikipedia och vårdguiden! Jag har hört att allt från två veckor före och efter BF räknas som normalt! Så det här blev som en smäll på käften! För en vecka känns som en evighet nu! OM jag sitter med ett barn om TRE veckor så räknas det som normalt! Jo men tjena hej hallå hoppsan! Åtta veckor och två dagar kan det max vara kvar nu!

Idag fick jag iaf hem min vunna napphållare, den var inte grön som bilderna visade utan rosa. Ska det ses som ett tecken?

Visste är det roligt att tävla..

... fast ännu roligare att vinna!

Har hittat en skotävling! Ett par Mini canvas från
LillasysterE!

Tävla du också vettja så kan du vinna dom till mig!

KLicka HäR för att komma till tävlingen!


Hemmafrugan

Idag började dagen med frulle i soffan (som vanligt), sen en tur till svärföräldrarna, sen på Hemköp och handla, sen åkte K och jobbade. Då försvann tempot lite. Fast nu är jag igång igen! Var ner nyss i tvättstugan och såg att den var ledig nu så slängde in en maskin med rökiga fiskekläder.

Sen drog jag igång massproducering av korvstroganoff. Jag äter ju helst inte korv själv, så känner mig lite osäker på hur korvstroganoff ska smaka egentligen, fast den ser ju snygg ut iaf! Nu ska jag leta matlådor, känns som om det försvunnit en hel del! Såklart tog riset slut också så måste väl släpa iväg mig på Hemköp en sväng till idag om jag hittar några fler lådor!

För erkänn visst undrade ni hur min hemmafruvardag såg ut idag?


Efter jag varit så här jäkla duktig så blir det nog ett avsnitt BigBrother och kanske lite xbox på det!


Sugen på en ny säng?

Har fått mail om en tävling hos Allt för föräldrar

Nominera din gravida kompis (mig såklart) till tävlingen och motivera varför just hon bör vinna en skön säng från Tempur.

Det enda som krävs är att du och din gravida kompis är medlemmar hos Allt för föräldrars community och ni har därmed chans att vinna varsin superlyxig dubbelsäng komplett med gavel och ben från Tempur. Glöm inte att ange din gravida kompis medlemsnamn i tävlingsformuläret (sofie27 är mitt medlemsnamn).
Totalt värde: 77 770 kr.

Att bli medlem är enkelt, gratis och du kan gå ur enkelt sedan om vi inte vinner! Registrera dig
HÄR. Uppsägning kan du ordna senare om någon månad om du vill via e-post till info@alltforforaldrar.se.

Varje månad tävlar vi ut två stycken lyxiga dubbelsängar kompletta med gavlar och ben från Tempur. Totalt tävlar vi ut 6 stycken sängar under hela tävlingsperioden. 

Vinnarna presenteras på communityn två veckor efter den aktuella månadens slut.

Tävlingsperiod är mellan den 1:a februari tom 30:e april.

Mitt medlemsnamn är Sofie27, visst ska vi vinna?

KLiCKa HäR


Buzzadorkampanj - Savesmart

För några veckor sedan anmälde jag mitt intresse till Buzzador. Som Buzzador får jag erbjudanden om kampanjer att delta i och produkter att prova.

Just nu deltar jag i en kampanj för att prova en tjänst som heter Savesmart.

SaveSmart är en medlemsorganisation för konsumenter och medlemmar kan genom webbplatsen ta del av aktuella erbjudanden inom olika områden. Det bästa är att det är konstnadsfritt att bli medlem. De försöker ha unika erbjudanden med ett så bra pris på varorna som möjligt efter principen: Ju fler vi är ju billigare blir det. Det finns alltid bra fasta erbjudanden och månadskampanjer. Tanken är att det skall vara en levande sida där medlemmarna själva går ihop om gemensamma inköp och använder savesmart som förhandlare. Det är helt gratis att vara medlem i Savesmart. Du handlar direkt hos leverantören och betalar med valfritt kreditkort eller faktura.

Det mest lockande jag hittade på Savesmart var erbjudande om hotellnätter i Stockholm. Det går välja mellan att bo på Scandic Sjöfartshotellet eller på Sergel Plaza. För 1380 eller 1785:- /pp så får du två nätter, med frukostbuffe och en middag för två personer i dubbelrum.  Vem tackar nej till det? Tyvärr gör nog jag det just nu, har fortfarande endel utgifter fram till ungen föds. Barnvagn som ska hämtas ut och lite sånt smått. Så hotellweekend i Stockholm får vänta för mig.

Mot Bollnäs

Snart kommer Lenin och hämtar mig, sen bär det av mot Gäddvik och nästa påstigande Carron, sen når vi snart slutdestination Bollnäs. Vad som väntar vet jag inte riktigt, vi ska väl springa på stan och shoppa, men jag har inte kommit på något än som jag borde titta på.

Igår fick jag mail från
Buzzador om att jag kommit med i en kampanj, jag ska "testa en hemsida" savesmart. Kastar väl in ett inlägg om det senare idag! Kul att ha något att pyssla med när jag går hemma, hoppas på fler kampanjer efter den här! Bli medlem ni också på Buzzador vettja! Bara att klicka HÄR och fylla i!


Lär mig vara tyst

Ofta önskar jag att jag bara kunde hålla tyst. Inte säga vad jag tror, tycker, känner, vill.. Idag är den sån dag allt bara väller ur mig, blablabla, jag kan inte sluta! Har haft mamma, pappa och broder på pajfika här. Vuxenpoäng eller hur? Såklart pratas det endel och jag kan inte hålla snattran. Lägger väl mig i, men gör de väl för att jag tror det kan hjälpa till.. Nog om det! Nu har jag nojjat klart om det!

Just nu sitter jag med "nervryck" i magen, undra om de där är hicka? Någon som vet hur det känns? Hur ofta ungen hickar? Sjukt det här! En liten människa står på huvudet och har hicka i min mage!


Barnmorskebesök

Inget speciellt idag heller! Upp två pinnar på vågen (på fem veckor, totalt 10kg nu), SFmått är nu 36 (plus tre på två veckor), annars är det bara same same hjärtljud kring 150, blodtryck och blodsocker är bra och huvudet är fortfarande ruckbart.

Var en barnmorskestuderande med på besöket, så blev dubbelt klämmande och mätande, inget som stör mig alls! Hon var duktig och trevlig. Klart de ska få vara med och lära sig, men vid förlossningen då jäklar är det inga studerande som kommer i närheten! Så känns det iaf nu, inga jäkla praktikanter ska öva på mig då!

Det närmar sig nu, nästa gång vi ska till BM är 7 mars, det är om två veckor, då är det EN MÅNAD kvar till BF. Käre lille värld!


Spelat spel inatt?

Inatt har vi spelat tetris! Jag har stått för spelplanen och ungen har spelat! Tror varenda organ har flyttats runt och lagts på ny plats! Nu är de lugnt iaf, men sätter väl fart igen om någon timme. Ska till barnmorskan nu 10:45 och efter hon känt efter läge och hur huvudet är placerat så brukar det vara liv ett tag!


Lycka

Ibland är det så enkelt! Ibland behövs det inte mycket! Då K var bakis dag så tog jag tillfället att föreslå bakismat! Här sitter jag nu med flottiga fingrar, mätt mage och ett leende! Fasen vad gött! Blev en riktig frossarhelg det här, tur det är måndag imorn så det blir ordning igen!

Nu blire soffmys resten av kvällen!


En riktig hemmadag

Idag blev jag bara hemma och grejade hela dagen.

Plockade iordning i förrådet så nu hittar jag påskgrejerna, mina sommarkläder och alla barngrejer står tillsammans! Har också packat ihop en "nostalgilåda" med gamla dagböcker, brev, hatten från skolavslutningen i nian, studenthatten, tidningsurklipp m.m. ska köra den till mamma och pappa för förvaring. Det är inget som jag önskar skulle kunna försvinna vid ett inbrott i förrådet! 

Hann  även med att sova lite middag. Kring fyra kom K hem och efter någon timme dundrade de in tre till pojkar/killar/män och det blev hemmagjord pizza med melodifestivaltittande. Efter det drog grabbarna på fest i Oldanielslokalen, K kom hem efter knappa tjugominuter och däckade i säng. Nu ligger han och snarkar som .. Vet inte vad!

Nu är det sängen som gäller för mig med snart! Ska bara få lill*n i magen att sluta härja! Sist sa barnmorskan att ungen vänt sig och låg med ansiktet till höger, men det konstiga är att jag fortfarande känner sparkar till vänster, nästan aldrig till höger. Får väl höra mer på måndag om hon fortfarande tror på höger! Kanske ligger moderkakan till höger så den dämpar sparkarna? Sånt tänker jag på en lördag som denna!

Övrigt väldrig värt att veta är att jag idag varit så sjukt sugen på alkohol så jag nästan storbölat! Minttu med Oboy, Dooley och andra mjölkdrinar har legat risigt till.


Ännu en tidig morgon

Sitter och håller K sällskap. Han ska ut och angla. K's pappa ringde strax före klockan sex och meddelade att det var -32 grader! Käre värld! Fast ut ska dom! K har sagt att det här är sista festen innan ungen är ute, så nu är det ut till varje pris som gäller! Förstår hur han tänker, kanske inte så kul att sitta halvpackad på förlossningen? Jag föreslog att de kunde ta en annan helg, i mars kankse, men det fick jag ett NEJ på. För det är väl evigheter till ungen ska ut? Eller?


Vecka 34 knackar på idag

Idag knallade vi in i vecka 34. Det tickar neråt! Snart är det max två månader kvar. 23 april är det absolut sista datumet filuren måste komma ut. På måndag ska vi till Bollnäs och barnmorskan igen och se om huvudet fixerats och hur det ligger till med allt annat.

Ikväll "hyllar" vi våra veckor som vi har kvar med sovmornar och långa badmed att mumsa på klyftpotatis, vitlöksmarinerat kött, bea, fetaostsallad och avslutas med rabarberpaj med vaniljsås.
Mardrömmar

Jag har sedan jag blev påtjocken drömt sjuktkonstiga och detaljerade drömmar. Ibörjan var det mycket som kändes som riktiga toppen filmer! Jag vaknade med ett leende på läpparna och kände mig sjukt underhållen av att  bara sova! Jag fick vara med om så mycket trevligt på nätterna som t.ex. apor på isflak som pratade teckenspråk!

I höstas så drömde jag mer och mer om att jag fick ett barn, ofta ett minibarn som jag tappade bort i olika lådor eller något sånt? Fortfarande ganska underhållande! 

Nu de senaste veckorna är det inga apor eller barn, utan mer och mer mardrömmar! Det jobbiga är att de fortfarande är lika detaljerade och känns så verkliga när jag vaknar! Imorse vaknade jag 04:20 och var helt gråtfärdig och förstörd!

Känner mig fortfarande inte helt människa, men lite frukost på det här så ska vi se om det ordnar upp sig! Annars tänker jag däcka i säng igen och prova vakna på en annan sida!


Gratis är gott! Babypaket

Vi föräldrar babypaket
En tidning med utdrag ur "Vi föräldrar"
Våtservetter från Natursan (24pack)
Reklam från diverse företag bl.a. TryggHansa.
Kom efter ca 10 dagar.

Go boken
Lite allt möjligt, en pekbok, en liten skallra, en uppblåsbar gubbeboll m.m. Allt syns på bilden! Såg på hemsidan att nu fanns det två paket att välja på, klicka på 0+ knappen så dyker de upp.
Kom också efter ca 10 dagar.

MAM
Via facebook beställt en gratis MAM-napp, bara kolla in deras grupp och gilla den och sedan fylla i ett formulär. Såklart var det en groda på nappen!
Kom efter ca 10 dagar.

Allt för föräldrar
En tidning med gravidrelaterade artiklar.
Rabattkupong på Kappahl på 25% på valfrittplagg och kupong för att hämta ut en gratis babybody.
Kupong för gratis havandeskapsolja och handkräm hos Hälsokraft.
20% rabatt på ett köp i allt för föräldrars webshop.
Reklam från Trygghansa.
Kom efter ca 30 dagar.

Babyboxen hos Barnenshus
Blöjhink med en påsrefill, två blöjor, två amningsinlägg, en burk Vanish, rabattkuponger som redan gått ut bl.a. rabatt på Pampers och massa REKLAM.
Först får man fylla i och skriva ut en kvittering på hemsidan, sedan tar man med utskriften till butik och hämtar ut sitt paket.

Nu söker jag vidare efter mer gratis är gott! Har också börjat titta på bloggtävlingar då jag vid min första tävling vann ett par babyguldskor. Sedan har ni väl inte missat att jag vann igår också, en napphållare från MAM.


En vanlig torsdag

Idag började dagen sent! Vaknade 10:30! Åkte på ICA och köpte vaniljmunkar och drog sedan till mormor och morfar! Där visade jag upp barnklädesfynden och fikade. Fick godkänt och inkasserade lite pengar!

Kring klockan två åkte jag och hämtade en nydushad K och for emot Bollnäs. Operation finna ett billigt elverk stod på listan, gick inte så bra. Första elverket vi fick tag i kostade 10 300kr på Granngården och de billigaste som fanns var hos Wiklunds El och Mek för kring 3000kr. Rusta, Beijer, Karlssons och DollarStores hade inga! Så det blev att låna elverk tillslut! Jag skiter väl nästan i vilket, det är grabbarnagrus som ska angla på lördag och tydligen nappar det bättre med högmusik och alkohol. Jag har letat fram en jacka a la skitstor utifall jag blir sugen ut på isen, men känns inte som att angling utan varm Oboy och Minttu är värt att delta i!

När vi kom hem från Bollnäs blev det mat och sen ner i tvättstugan. Då åkte alla barnkläder in i tvättmaskinen så inte blev det något foto på dom idag! Ni får väl använda er fantasi eller vänta och se dom live på modell om några månader!

Just nu sitter jag och känner mig uppgiven och irriterad, inte för min egen del, men för två andra. Jag är övertygad om att allt löser sig med tiden till det bättre, men förstår det känns snopet och surt nu! Det finns verkligen folk till allt!

Lite xbox på det här så är denna dag slut!  


Vinst igen!

Idag vann jag en napphållare från MAM på en tävling på Facebook. De 25 personerna som fortast mailade tio av sina vänner och tipsade dem om MAM på facebook vann!

Jag var snabb alltså! Som sagt gratis är gott! Imorn blir det mer gratis prylar jag snikat ihop!

Fast nu är ju klockan redan efter tolv och det är torsdag. Imorn är redan idag! Så senare idag kommer mina tips på gratis babypaket!


Fynd från Gekås

Det här är vad som det bjöds på! Plus en halv Gekåspåse med födelsedagsgrejer till K, en grön huvtröja (60kr) strumpor (8 för 30kr), stödstrumpor (50kr), fem t-shirtar till broder (20kr/st), fyra trosor a la högmidja (50kr), götta, grattiskort (5kr/st), presentpapper med bl.a. barbapappa (9kr/st) och en massa annat som flyttat in i mina skåp redan!

 
   

Bäst känns
alla barngrejerna, presenterna till K (den knöliga påsen), de lyxiga sköna blå sängkläderna (149kr) och örngotten (13kr/st), dvdboxarna med Bullerbyn och Saltkråkan (169kr och 269kr), muffinsformarna  (7kr/st), den lilla svarta plånboken (30kr), xbox360 spelen (199kr) örhängena (3 för 25kr), G9 lamporna med 15W till kökslampan (2 för 20kr)...ALLT!

Bäst på måndagkväll
kändes kylsprayen (60kr) till fötterna!

Sämst är alla de saker man tvekade på, la tillbaka och inte köpte! Dumsnål!

Fotar väl barngrejerna imorn och lägger ut. Nu ligger det mesta nedpackat i en påse och ska visas för mormor. Fick ett meddelande igår om att hon skulle sponsra med några hundra till babygrejer med speciellt önskemål om inköp av en barnfilt och sängkläder till spjälsängen. Jag fick tag i massor för de pengarna! Kläder, påslakan med Barbapappa och ett grått påslakan, babykuddar, skallra, borste, haklappar m.m. Som sagt imorn kan det tittas på!


Hemma hemma

Skönt att vara hemma, samtidigt som jag säkert skulle kunna strosa runt en dag till på Gekås i Ullared! Påsarna som inhandlades står vackert mitt på golvet och väntar. Ska ta och äta lite frukost sen blir det uppackning och lucköppning på vad jag köpt! Bilderna visar bilen innan vi varit in och fyllt på med två påsar Pandurogrejer och en stor Ikea soptunna.

 
Lite drygt 131 mil landade resan på. Gick superbra att köra fast vi var båda sjukttrötta de sista tolv milen. Ullaredstugan med egen toalett och dusch blir det nog en repris på!

Lite bilder dyker säkert upp senare på mina fynd!


Nedräkning

Idag fylls mitt huvud bara av Ullared relaterade saker. Inte ens lönt att försöka tänka på något annat! Nu letas det femkrona till vagn, shoppinglistan är skriven, kläder framtagna, färdkost inköpt och kudden är nerpackad! Ja det känns som om jag är redo!

Nu ska jag bara ladda med kolhydrater så jag presterar på GekåsElitShoppar Nivå! Imorgon kring 04:42 rullar bilen först mot Gäddvik city och hämtar Carron, sen väntar några timmars buskörning söderut!

Ur spår!


Slänger väl in nån bild på kaggen

Igår kväll hade vi fotostund vecka 33 nu! Känner mig som en blåval som ska fotas, hur ska det då bli senare! Jag tycker då inte det är så mysigt att stå framför en kamera med denna kagge! Tänk att magen kan ändra form så beroende på vinkar och kanske p.g.a. sammandragningar också. Försökte ta en seriöst bild, men det går inte! Så denna vecka kapas huvudet! Notera hur jag försöker vara göllig på bild tre och att magen på bild fyra förvandlats till en älg! Bilderna är klickbara om ni vill se dem större!

    

Det är 7 veckor mellan dessa och bilderna som ligger i headern!


En liten grilltur

Idag tog vi bilen och åkte på grillturné, eller jakt efter grill rättare sagt! Allt är insnöat! Vi hann iaf med en tur till Röstabo och en tur upp på Nabban med utsiktstittande! Eric kom förbi med skotern och såg till så vi överlevde färden upp och ner för backen utan att köra ihjäl oss! Den grill vi hittade var såklart upptagen, så istället för utomhusmys så blev det hem och äta tacos. Inte mig emot då korv inte är min favorit! Ikväll blir det melodifestivaltittande i Gäddvik!

Idag åker nog sovrumsdörren upp ifrån källaren! Nu har Sofies tålamod med snarkande tagit slut! Ok när det är kväll och natt, men att gå och lägga sig mitt på dagen och grissnarka! Nää det gör inte mitt humör på topp!


Ha en trevlig lördagkväll gott folk!


Hej mitt vinterland!

  
Käre värld vad snö det har kommit och med all vind så har den verkligen letat sig in överallt! När jag var upp och släppte ut Harry imorse så hade någon plumsat uppför backen till parkeringen i MIDJEHÖG snö! Usch! Harry var ute i två minuter sen skulle han in igen. Han  tyckte dessutom att det var tillåtet att göra sina behov på balkongen, längre tog han sig inte!

Ikväll har K planerat något för oss, vi ska ut och åka någonstans. Mer vet jag inte! Planerna för imorn sket sig visst pga all snö. Just nu står han i köket och gör kladdkaka, hoppas jag får smaka lite före ikväll! Jag har jordens sockersug, går aldrig över! Skippade därför gröten imorse och frossade i Oboy och leverpastej mackor istället! Fast det stillade inte suget ett dugg! Ska prova om det funkar med ett äpple nu. Annars blir det kanske en stor göttapåse ikväll! Orkar inte stå emot dessa krafter längre!


126 mil

Så långt är det enligt Google tur och retur Alfta-Ullared! Lätt värt det! 

Idag har hjärnan varit på semester utan mig! Var på Hemköp och handlade och glömde packa ner allt så hon i kassan fick ropa efter mig. Allt som jag försökt göra har blivit tok! Tur det är lovligt att gå och lägga sig nu!  


Vad gör ni om dagarna gott folk!?

Idag är det TOMT i kalendern. Finns ingen fantasi till att hitta på något heller! Tänkte jag skulle hälsa på mina Päron, men som tur var ringde jag först. De hade visst spridit sig kräksjuka dit igen, hoppas jag klarar mig så det inte tar om här också!

Så vad gör jag? Ut och halka och plumsa i snön? Städa? Baka? Sova? Plöja någon DVDbox? Bättra på min xboxträningsvärk? Läsa någon bok? Klappa katterna? Hade det varit sommar hade jag haft mer spännande förslag känns det som!

Nä jag skriver om min shoppinglista till Ullared för tredje gången istället och sen måste jag ladda om diskmaskinen! Så får vi se var denna dagen slutar!


Heldag i Bollnäs och Söderhamn

Dagen började med en tur till Bollnäs med K. De vanliga butikerna avklarades och jag var också in på Hälsokraft och hämtade ut två provförpackningar jag fått. Det var de minsta handkräm och havandeskapsolja proverna jag någonsin sett, men gratis är gött! Vi var också in på Elgiganten och köpte vår sena julklapp! Ett Xbox 360 med Kinect.

Kring klockan tolv åkte K och jobbade och lämnade mig på stan. Det blev lite tittande på Åhlens och Lindex, men sen blev det en promenad i solen till Lidl och Carron. Vi drog sedan iväg till Söderhamn på shoppingtur och hann besöka jordens tråkigaste Erikshjälpsbutik, ett litet Rödakorset Kupan och en annan antikaffär. Besvikna av bristen på fynd styrde vi bilen mot Lidl i Söderhamn. Där fann vi en massa gott "butiksbakat" bröd och munkar och helt plötsligt kändes turen till Söderhamn väldigt bra!

Ska kasta i mig lite mat nu, sen får vi se om det blir ryggläge i soffan eller ryggsvett med Kinect Adventures! Xboxen med tillbehör ligger ouppackat på köksbordet och jag kan inte bestämma mig för om jag ska packa upp och koppla in, eller om jag ska vänta så K får vara med. Äh, inte kan jag vänta på han eller!? Nu nu nu!


Gravid - Min kom ihåg lista

Har skrivit ihop min kom ihåg lista och lite om mina tankar kring den. Jäklar vad mycket det är att fundera på, men känns som som det finns 1000 saker till! Tur det inte är så avancerade saker..Det blev grymt mycket text så hoppas ni har lite att göra en vecka som denna!

Välja MVC
Vilken mödravårdsentral man vill tillhöra och besöka under graviditeten. Jag ringde ju Alfta vårdcentral först och fick inget klart för mig om barnmorska och MVC. Då ringde jag Familjecentrum i Bollnäs direkt och jag har inte ångrat mig en sekund. Duktig receptionist, bra barnmorska och trevliga lokaler.

Välja om man vill göra Ultraljud, KUB/NUPP
För oss var det självklart att vi skulle på ultraljud i vecka 20. Beslutet om vi skulle fråga om könet på lill*n var svårare. Vi valde ändå att inte ta reda på könet.
Vi pratade aldrig om någon annan undersökning som NUPP/KUB för det kändes inte som om det fanns någon grund för det.  KUB/NUPP görs väl mest om man är orolig eller tillhör "riskgrupp" för att få barn med Downs syndrom? Det resultatet man får fram är ett tal på hur hög sannolikheten är att man bär ett barn med Downs syndrom.

Anpassa träning/titta upp gravidträning, yoga m.m.
Titta kan man ju iaf och jag tror inte man behöver göra några förändringar så länge allt känns bra. Jag själv tog tillfället att pausa från allt vad tränande heter! Har gjort mig himla peppad till att kunna börja träna seriöst igen! fast att nöta på gym kommer nog ändå aldrig bli min grej!

Titta igenom försäkringar/gravidförsäkring
Vad ens nuvarande privata försäkringar täcker vid t.ex. en tidigt eller "vanlig" förlossning. Jag tror att jag kan få 200:-/dygn från dag ett från min vanliga personförsäkring.
Ordna med gravidförsäkring, finns både gratisvarianter och de man betalar en engångssumma för som täcker hela graviditeten och ofta en bit in tills barnförsäkringen täcker upp. Jag valde Trygg hansas betalförsäkring, den började gälla från graviditetsvecka 26 om jag inte kommer ihåg fel. Hade Trygg Hansa själv som barn och de har visst gott rykte för sina barnförsäkringar.

Titta upp graviderbjudanden
Finns en uppsjö av olika erbjudanden som kan hittas på internet. Jag har skickat efter några gratispaket, vissa saker är bra andra mindre bra. Men men gratis är gott, och det är roligt med post. Jag fick en prenumeration på tidningen Mama i julklapp av K via ett bra erbjudande. Slänger väl in ett inlägg senare på allt jag lyckas snylta ihop!

Titta upp föräldragrupp
Vi fick en kallelse till föräldrautbildnings grupp genom Familjecentrum, tror det går automatiskt, men jag hade frågat om det tidigare. Startade omkring vecka 30, fem träffar i två timmar. Har inte tänkt gå något annat, ingen profylaxandning eller nått. Är inte rädd för förlossningen och vet inget som skulle kännas givande. Fast jag skulle ju behöva gå en kurs i allmän barnkunskap kanske.

Boka studiebesök på BB
I Gävle är man välkommen att boka tid för studiebesök och information på onsdagar klockan 15 och 18. Hudiksvall har säkert samma service, då kan man titta läget och känna om det är där man vill föda. Vi ska till Gävle 2 mars och titta.

Välja BB
För mig var det klart från början! Gävle! Jag åker mest söderut och hittar till Gävle i sömnen. K har också kört dit och känner till vägen. Att sitta och åka till Hudiksvall kändes inte aktuellt. De har dock samma utrustning på förlossningen och är likvärdiga sägs det, har dock hört bättre om personalen på BB i Gävle. Har också hört att om man föder före vecka 32 så rekommenderas man att åka till Gävle, kanske pga att det är närmare till specialistvård i Uppsala om något sånt behövs. Det som är skönt är att inget är slutgiltigt med valet av var man vill föda. Är det mycket folk i Gävle när det är dags och tomt i Hudiksvall så kan man då välja att åka dit. Nemas problemas! Så egentligen väljer man inte något. Det enda man väljer är var man vill göra ultraljud omkring vecka 20.

Boka möte om bekräftande av faderskap
Då K och jag inte är gifta, måste han skriva på ett papper om att han tar på sig faderskapet. Det gör man hos kommunen, oftast familjerätten. Vi har inte bokat än, men ska försöka komma ihåg att fixa det före barnet är ute. Egentligen lite konstigt att det går ordna i förväg och att gifta helt slipper detta.

Ordna moderskapsintyg och skicka till försäkringskassan
Moderskapsintyg fick jag kring vecka 20, efter ultraljudet. Det är ett papper man får av sin barnmorska där det står det beräknade födseldatumet. När det papperet skickas in till Försäkringskassan så startas en utredning om föräldrapenning och papper skickas hem. Dröjer väl cirka en månad innan försäkringskassans papper kommer.

Ordna med arbetsgivarintyg till Försäkringskassan för föräldrapenning, för båda
Som sagt när moderskapsintyget kommit in så får man hemskickat en blankett som ska fyllas i. Jag fick fel och fick en för anställda så fick ringa och ordna en för arbetslösa. Sedan skickade jag in kopia på ett arbetsgivarintyg, då jag haft en väldigt oregelbunden månadslön beroende på hur jag tagit ut OB-timmar. K har vi inte ordnat med något för, han har nyss fått igång månadslön och hoppas han kan höja sin inkomst på så sätt, så segar lite på hans intyg. Han ska ju iaf inte vara hemma på ett tag, eventuellt en dag i veckan efter semestern.
Skaffa E-legitiamtion. Tydligen går det mesta hos försäkringskassan runt föräldradagar skötas via deras hemsida med hjälp av e-leg.
Tips: finns grupp informationsträffar om föräldrapenning som försäkringskassan håller i, en timme information.

Titta igenom ekonomi
Kan vara smart att se över hur mycket pengar man egentligen behöver i månaden till räkningar och utgifter. Bra också att prata om man vill spara in på föräldradagarna eller ta ut 7 dagar i veckan. Första året kan man ta ut hur lite man vill utan att något annat påverkas, andra året måste man ta ut minst fem dagar i veckan för att skydda sin SGI. Vi ska försöka snåla dagar första året. Jag har också fått titta upp villkoren från akassan för att få vara föräldraledig. En jäkla djungel det där!

Arbetssituation
Jag behövde ju aldrig fundera över hur länge jag trodde jag skulle orka jobba eftersom jag är arbetslös. Annars hade det ju tillkommit en massa frågor som om jag skulle gå ner i arbetstid, söka om graviditetspenning(havandeskapspenning) och sånt. Däremot borde jag titta upp riktigt hur det fungerar med a-kassan och arbetsförmedlingen när jag föder, med utskrivning och hur jag sedan kan dra igång allt igen när jag varit "ledig" klart.

Meddela arbetsgivaren två månader före föräldraledighet och en vecka före födsel (för de tio "pappadagarna")
Jag är arbetslös så det gick smidigt för mig. Sedan hade jag en jobbcoach från arbetsföredlingen så hon var den som kläckte det för min handläggare på arbetsförmedlingen. Ska inte träffa min handläggare förens i mars så då får jag se vad hon säger. K har pratat med personalchefen och allt är ok. De där tio pappadagarna i samband med förlossningen kan man ju aldrig veta när blir, men de kan ju vara bra att meddela att det kommer ske "nå tag".

Inköp
Finns en hel egen historia om det. Är en hel del beslut som ska fattas, och leveranstiden på barnvagnar och babyskydd kan vara långa! Jag tyckte det var rätt kul när jag kom igång. Går tjäna mycket pengar genom att tänka igenom sina beslut. Vi tittade även igenom hemma hos våra föräldrar om det fanns något kvar från det vi var liten. Allt behöver inte vara nytt enligt oss. Såklart måste någon/några turer söderut till Ullared bokas in!

Packa BB-väska
Finns en drös med listor på internet. Är också olika från BB till BB vad de har för något på plats och vad de vill man tar med. Har inte riktigt klart för mig vad jag ska packa, men har fått ett papper med blodgrupp och Rh-resultat som ska med. Finns en lista på landstingets hemsida under förlossningen vad de tipsar om. 
Bilstolen ska med såklart. Kläder till mig, K och lill*n. Hygiengrejer. Mat till K. Godricka och energigrejer till mig. Musik? Tar gärna emot förslag!

Ordna med kattvakt till förlossning
Har redan ordnat med nyckel till mamma så hon kan fixa det när det blir dags. Hade jag lyckats med att överleva några blommor hade jag kunnat skriva till blomvakt också och kanske få vuxenpoäng, men i vinter har till och med min små "palmer" dött! Antar min minipåsklilja (Narciss?) hunnit avlida tills det är dags.

Bestäma vilket BVC jag vill tillhöra
I Alfta så ska de från 1 januari ha BVC på "Nya Hälsocentralen" också tydligen. Någon som vet någon som går där? Jag gillar ju nytt och privat! Blir iaf BVC i Alfta.

Göra en massa kul och passa på
Jag hade inställningen från början att nu ska jag passa på att göra massa saker som jag inte kan göra sen när vi fått barn. Problemet är att jag kommer inte på något konkret som jag vill göra! Har varit på krogen, men hur kul är det nykter? Passar på att hänga med när det ska ut och ätas. Passar på att sova när jag vill, hur länge jag vill. Går till frisören och sitter där i timmar. Duschar länge. Ja, men sen då? Vad är det egentligen som jag inte kommer kunna göra efter? Hur ska jag veta vad jag borde passa på att göra nu? På måndag bilar vi iaf ner till Ullared, det är mitt bästa passa på! Tar gärna emot tips?


Ungen

Folk reagerar på att jag säger ungen! Att det låter fult, men vad ska man säga då? Bebisen, babyn, barnet, avkomman, barnungen, småbarnet, telningen, krabaten, filuren, klimpen, snorvalpen..?

Jag säger lill*n och ungen, för de kommer att komma ut en unge! Tidigare kallades den räkan av oss, för det vid första ultraljudet såg ut som en liten räka. Magen har också haft namnet Elof. Så tills den är ute är de nog ungen som används flitigast av mig! K säger bäbisen och så ler han runt! Jag skulle vilja kalla den för Liten! Det låter väl sött, men som sagt det som kommer ur munnen oftast på mig är ungen! Jag är inte söt!

Tog nyss mod till mig och ringde Barnens Hus,
de hade ringt mig för någon dag sedan. Barnkärran är på plats i Söderhamn! Jag sa att vi skulle vänta någon vecka med att hämta den, så nu måste jag ringa dit igen när vi vill ha den så de kan montera ihop den. Först måste vi röja iordning plats i lägenheten. Har två olika planer på hur vi ska få plats med vagnen i lägenheten, för i nått trapphus ska den inte stå!  

Dagen har varit en riktig skitdag! Men glömmer mina bekymmer för imorn kommer nya! Nått kul hände iaf idag, fick ett fint brev med inbjudan till bröllop i sommar!

Imorn blir det en bättre dag hoppas jag, då ska jag och K till Bollnäs och köpa vår julklapp, sen blir det Söderhamn med Carromellen!


Besöksrekord

Var in massa folk igår på bloggen, men bara tre stycken som gissade i kommentarerna. Trist för mig, men kul att se att det är fler än jag som snokar runt! Jag kommer säkert tjata mer om gårdagens Gissainlägg, för de är väl roligt att se vad folk tror! Jag tycker då det är kul! Så vill ni inte skriva era riktiga namn kan ni väl kalla er för Bert eller Berit och gissa?

Nu ska jag kasta i mig frukost sen ska jag ut på sjön! Ska kolla hur isarna är i Röstabo, och det kanske blir min enda tur ut på isen iår. För jag antar att det blir första långfredagen på länge som jag inte kommer ut och anglar. Lika bra det kanske, för halva upplevelsen av angling för mig är varm Oboy och Minttu.


Barnmorska och Föräldrautbildningsträff 4

Jag har varit sjukteffektiv idag och målat, sytt, ringt arbetsförmedlingen för att rapportera sökta jobb, besökt barnmorskan och varit på föräldrautbilning.

Hos barnmorskan hoppade vi över nästan alla prover denna gången! Tog bara blodtryck och det var finfint. Mitt sf mått var detsamma som sist, 33. Jag som tycker min mage växt enormt de tre senaste veckorna. Så nu får jag inte mitt tillväxtultraljud. Nu har Lill*n vänt sig och huvudet på ungen har sjunkit ner i bäckenet, men är fortfarande ruckbart. Barnmorskan tyckte att det kändes som att lill*n låg med ryggen åt vänster. Jag som fortfarande tycker det sparkar upp till vänster oftast.. Hjärtljuden på ungen låg på 144slag /minut.

Föräldrautbildningen idag var ganska trevlig. En spädbarnsverksamhets dam pratade om praktiska små saker när barnet kommit, ammning, mående, anknytning och lite sånt. Vi fick även dela upp oss i killar och tjejer och prata lite om hur vi tror och vill det ska bli. Kul att prata lite då vi annars är en mycket tyst grupp! Nästa gång ska jag inte vara med, då jag prioriterar en tripp tillUllared istället, men K åker dit ensam. Då ska kuratorn prata. Så nu är jag färdiglärd. Nu kan jag allt. Eller inte! Vi ska ses en gång till med gruppen, cirka sex veckor efter den sista i vår grupp fött, på en återträff för att prata om hur det blev på förlossningen m.m.

Efter Bollnästuren blev det hem och äta hamburgare med K och sedan skicka iväg han till Edsbyn på fyra timmar jobb till! Så här sitter jag ensam vid datorn och räknar ner minuterna till klockan ska bli tio och lite mer lovlig tid att gå och lägga sig!


Ja men ska vi dra igång med gissningarna?

Är det en tjej eller kille som tittar ut?

Vilket datum (och tid) kommer h*n?

Längd?

Vikt?

Något annat? (Skallig, rejäl kalufs, söt, osöt, 9 tår, föds h*n i baksätet på bilen, svimmar eller somnar K, hur många nya svordomar kommer jag uppfinna, blablabla..)

Som lite hjälp får ni detta:
Jag föddes efter 4½ timmes arbete, åtta dagar efter BF, 3990gram tung och 52 cm lång.
K föddes med kejsarsnitt då han inte visste vilken kroppsdel som skulle ut först, han vägde kring 4200gram och var väl en tvärhand/tre äpplen hög.
Vår lille är beräknad till 7 april (om exakt två månader).
K tror det blir en kille på 4482gram och 52cm som kommer ut 26 mars, men han hoppas på 1 april. 
Jag tycker det känns som om det borde bli en kille, och jag tror vi får vänta till 15 april. Jag hoppas på så litet som möjligt att klämma ut så 52cm och 3482 gram (1 kg lättare än K's gissning).

Närmast och flest rätt borde väl vinna något, men vi får väl se hur det blir med den saken!

Kastade in en länk i vänsterspalten på bloggen "Gissa läng, vikt, kön, datum m.m. på den kommande lill*n" så vi lättare kan följa gissningarna!


60 dagar kvar till BF och 7 dagar till Gekås

Det rullar på! I går ökade vi på samlingen av minikläder, rea på tammetusan alla affärer nu. Tag 3 betala för 2 på alla reaplagg på Cubus! Svårt att veta bara vad det är för storlekar som man ska satsa på och hur mycket man behöver. Tur rean gör det urplockat så det finns mindre att välja på! För när jag står där är det färg, storleks och allmän klädväljarågren som kastar sig på! Blir inget rosa, det känns för tjejigt, men eftersom jag gillar blånyanser så blir det lite mer av det! Svart, vitt, blått och grått blev det igår!

Nu ska det bara tvättas och kastas i i skåpet. Vi har ju tvättat upp det som mina föräldrar sparat efter mig och K's föräldrar efter honom, samt de få plagg som vi köpte i Ullared förra vändan, några HMbrallor och en Lindexbody. Det är helt sjukt vad litet och overkligt det ser ut när plaggen hänger på tork. Dockkläder! Här ser ni samlingen på tork, är lite rosa, rött och ljusblått, till och med någon miniklänning. Vi får la se vad som passar när ungen väl kommer ut. Det blir verkligare och verkligare!

Nu räknar jag ner till en fullbokad dag imorn. Arbetsförmedlingen, BM, föräldragrupp, hämta min massagevagn och förhoppningsvis hinna måla mitt sänghimmelsstativ och sy tyget till den. Resten av veckan är tom! Så jag är öppen för förslag!


I mina gyllene skor

Jag som aldrig vinner något har lyckats! Jag tävlade om ett par gyllene babyskor för någon dag sedan och jag vann! Hoppas de ska passa när ungen närmar sig ett år och ska pröva de första stapplande stegen. Jag lovar att göra mitt allt för att de första orden som kommer ur munnen på liten ska bli ett ljuvt trallande på "diggelo diggeley alla tittar på mig, när jag går i mina gyllene skor".


Hotellfrulle typ

Nu ligger bröden på värmning i ugnen! Osten är skivad. Skinka finns. Oboy. Yoghurt. Massa gött och supernyttigt! Fast såklart det ska lyxas på en lördag som denna!

Har funderingar på en snabbtur till Valbo och Ikea idag. Ska köpa tyg till min uttjatade spjälsängssänghimmel. Projektet går framåt och igår investerades det i vinkeljärn.

Om inte det blir en biltur söderut så blir det handboll i Alfta sporthall kl 14:00.

Vi får se vad dagen har att bjuda på!

Ikväll är det melodifestivalen, med chips och dricka såklart! Någon som vill komma hit och hänga med mig, eller har förslag på var jag ska befinna mig?


Ett bloggutkast jag skrev 5 november 2008

Hon är såå snäll. Hon är lugn (på ytan iaf). Hon är trygg. Hon har tålamod. Hon är självständig. Hon är kreativ. Hon är varm (fast inte om baken eller hur var det?). Hon är omtänksam. Hon gör folk glada. Hon är klok. Hon har humor. Hon lagar grymt god mat. Hon har ett fint litet hem. Och så har hon sin sambo också som är med på det här på ett hörn..

Om några dagar blir hon iaf också mamma.

Kan tänka mig att det känns nervöst. Smärtan klarar hon, lite jävlarinamma och lustgasfnitter så.. Kanske mest nervig för tiden som kommer efter när väskan är packad och hemfärden väntar? När de står i Märnäs, bara de tre i familjen. Alla som vill komma och hälsa på, helst samtidigt och direkt..? Jag är dock övertygad om att hon kommer fixa allt galant! Och det man inte kan, kan man alltid fråga eller improvisera!

Så Lenin! Kom ihåg att Mammor alltid vet vad som är bäst för sina egna barn! Upp med självförtroendet och stoltheten och kämpa ut den lille så vi kan ses!

All Lycka! ♥

Blir förvånad och imponerad av att JAG själv skrivit allt här ovan! Det kladdades ner för mer än två år sedan, men publicerades aldrig. Nu snart är jag själv där i samma situation! Nu är det upp till bevis! Ska försöka komma ihåg att påminna mig själv om "det man inte kan, kan man alltid fråga eller improvisera" biten!


Damdadidam

Vad sjutton gör jag vaken!? Vaknade strax före kl 3 och efter det var det omöjligt att somna om! Har aldrig blivit så lycklig som jag blev när K's alarm drog igång strax efter fyra, men inte ville han umgås eller! Han skulle fixa frulle och åka och jobba sa han. Så då bäddade jag ner mig igen och körde en Pippi med fötterna på kudden! Så när K kom och skulle säga hej då, kunde jag kasta mig upp och skrämma skiten ur han när han lutade sig över mina fötter på kudden i tron om att min söta lilla skalle vilade där! Haha! Var inte vått i brallan läskigt, men fortfarande jäkligt kul! Efter den prestationen var det omöjligt att somna om, så nu har det ätits frulle med kanal 5! Frågan är: vad göra nu!?


Mot buspalatset!

Om några minuter rullar Lenin hit och vi ska få åka och leka på Buspalatset i Bollnäs, eller nej så är det väl egentligen inte, är väl Ellie och Ida som ska leka..

Idag kommer också Maria hem, länge sen sist!

Skoj skoj!

Fick ännu en överraskning idag av K för när jag vaknade så låg det en trisslott på toarullen, men inte blev jag miljonär idag heller! Det han möts av när han kommer hem är ett diskberg..


Finfrämmande

Nyss klev Carron, Fältsbacka, Lenin, Ida och Ellie ut ifrån min lägenhet. Direkt blev det tyst och tomt i lägenheten igen. Kan inte bestämma mig för om de är skönt eller för tyst. Vi hann iaf med att äta lite en hel del smörretårta och prata lite, sedan klarade vi också av en blöja, en kräk och lite grin!

Tycker vi kan dra ihop ett tjejgäng och köra en helkväll! Då menar jag inte något med utgång på krogen, för det lockar inte just nu! Hemmakväll med nå gött å äta och massa snicksnack.

Är nog bra trött iaf och ska nog krypa ner med K i sängen och njuta av att det fortfarande bara är vi två! Hur sjutton orkar man med allt vad barn heter på heltid? Hur ska jag fixa de!


Varför är det så svårt!

Ringde nyss på mobilen. Ett 0270 nummer. Shitt! Vad nu då tänker jag. Stirrar på telefonen. Svarar såklart inte. Åker hem och googlar, och ser att mitt 0270nummer tillhör Barnenshus. Kanske har kärran kommit redan?

Måste lära mig våga svara i telefonen!


Vad bjuder ni för en katt?

Nu är han billig IGEN! Harry! Är inne på sista dagarna av att lura i han atibiotikapiller! Tidigare har jag lyckats med tonfisk och han har glatt och ovetande ätit! Igår började han matvägra, han klöser som en sate om jag försöker trycka ner pilleret i halsen på han (skulle jag också göra). Har riv märken hela händerna och armarna. Han är inte alls lika liten och lätt att hålla som min fröken Vincent, han är som en stor hårig slingrande klösande pipande ål!  Han skriker dessutom nätterna igenom nu och springer in och ut minst tre gånger per natt, för inte ska han gå på lådan eller! Så vill ni ha han!?


Föräldrautbildning träff 3 + paket

Så var den sista träffen med barnmorskan och gruppen avklarad. Bara en träff med kurator och en med någon från spädbarnsverksamheten kvar. Idag fick vi se en film om förlossning och en om ammning. Konstigt nog var ammningsfilmen mer läskig tycker jag. Förlossningsfilmen var inte alls så som jag trodde den skulle vara, inte en tendens till naket nästan och inte mycket blod och kladd! Den var bara rätt fin, och hade den varit nån minut längre hade jag inte kunnat hålla mig från storbölet. För de var inte många ögon som var torra när ljuset i taket tändes! Blev lite mer verkligt! Ammningsfilmen däremot visade de mest groteska bröstvårtor jag någonsin sett, det var tuttar och vårtor överallt! Gav inte alls något mysigt intryck av ammningen, förutom en bildsekvens där en unge spottade ut vårtan och somnade sött! Förutom filmerna så pratade vi lite mer om BB och fick info om tänder av en tandhygienist. Gick sjukt fort idag, och jag tyckte det var både givande och spännande! De du!

När jag kom hem fick jag paket av K. Han hade märkt min hårspray började ta slut och beställt en ny från Lyko.se! Han är bra snäll den där mannen! Ska jag nämna att han just nu står i köket och gör smörgåstårta för att fjäska hit Lenin med barn imorn! Han är nästan helt underbar sånna här stunder!


Så var det första februari och jag ska sova!

Februari-Mars-April! Var tar tiden vägen?

Tänkte på Pippi nyss när jag försökte säga till mig själv på skarpen att jag skulle gå och lägga mig. Kom då på en annan skön ordväxling från Saltkråkan. Var tvungen googla det för att få fram exakt vad de säger, men min version var liknade..

Pelle: Oj, klockan är fyra!
Stina: Det kan den ju inte va!
Pelle: Joho!
Stina: Nä för morfar sa att jag ska vara hemma klockan fyra och det är jag ju inte!

Såklart fanns det en drös med sköna Lindgren citat som dök upp!

Hyss hittar man inte på, de bara blir -Emil i Lönneberga

Nu tycker jag att ni ska gå hem, för om ni inte går hem kan ni inte komma hit igen  och det vore ju synd - Pippi till Tommy och Annika

Någon som har Saltkråkan på DVD att låna ut? Annars skrivs det upp på Ullaredlistan! Två veckor kvar till sömn i Ullaredstugan!