Bullar

Kan efter ikväll konstatera att jag tycker bullbakande är betydligt mer slitsamt än att ha en bulle i ugnen! Godnatt folk!


Förbereder oss för födelse(dagskalas)

Idag hann jag med en tur till Edsbyn med Carron, och en hårfärgning i Gäddvik!

Sedan kom K och hämtade mig och vi for mot Bollnäs och handlade. K valde "kalasservetter" på Rusta (ni ska få se bild nå tag). Sedan blev det Lidl och tårtbotten inhandling, orka baka själv!

Nu ska vi bara hinna med bullbakning, kakbak och städning, sen är de födelsedagskalas på fredag för K. Hoppas det inte blir något mer födelse före lördag! Jag vill hinna äta tårta! Så sötsugen nu så jag skulle kunna leva på götta, eller egentligen är det mest choklad som det suger efter!

Imorn ska jag också ta mig till arbetsförmedlingen och göra ny handlingsplan, är lite nervös faktiskt. Allt nytt är läskigt! Hade tänkt dra med mig Carro dit idag, men så var det stängt onsdagar i Edsbyn.  Imorn ska vi också på husvisning till Nordanå 366. Beskrivs på mäklarens hemsida som "Hälsingegård med lantligt och naturskönt läge. Rymligt hus med högt i tak, trägolv och fyra kakelugnar, två vedspisar samt två kaminer. Fristående vedeldad bastu. Carport." Ett riktigt lantligt fint drömhus på ca 253 kvm.

Öhm annat viktigt vetande är väl att jag i natt var uppe minst fyra gånger på toa, vaknade varannan timme och var tvungen gå upp, gick inte somna om! Var så trött så jag fick lite ångest om det skulle "vara dags redan" för jag skulle aldrig orka föda en unge i det tillståndet, SÅ TRÖTT! Så kanske ska börja vila mer? Inte hålla mig vaken för att se Greys på tv och sitta och slötitta på webbtv halva nätterna.

Imorn är det en vecka till beräknat! Det ni! Jag kan verkligen inte fatta hur fort allt gått! Minns när vi fick veta, minns när vi berättade för våra föräldrar och vänner, minns ultraljudet i Gävle och allt det är så länge sedan!


Shopping!

Kan erkänna att jag längtar gärnet till en riktigt shoppingtur med kläder åt bara mig själv! Undra när det börjar kännas värt att åka och titta efter nya kläder!? Kommer kanske kännas som om jag får en ny garderob när jag kan plocka upp alla mina kläder som åkte ner i förrådet före jul. Mina normal långa tröjor, jeans, kjolar och allt annat snajs! Fast visst är det alltid kul  med nytt! Nu shoppas det oftast bara mat, bensin och barngrejer. Fast idag lyxade jag till det! Var på apoteket och köpte en burk med vitaminer och ett par stödstrumpor! Det ni! Tantpoäng!


Så här ser gisset ut nu del 3



  Vill du vara med och gissa!
 Släng in din gissning i en kommentar! 

(Vill du ha lite hjälp? Klicka på länken HÄR eller på länken till vänster i menyn "Gissa längd, vikt....").


26 mars (hoppas på 1 april då han själv fyller då)
Kille
4482gram och 52cm

K (den blivande fadern)


1 april Kl 03.00 på vägen mot Kilafors
 Tjej
54 cm och 4326 gram.
En lurvtuss, med blonda lockar. Lite lätt fräknig. Långa ögonfransar

F
ältsbacka


5 april
Tjej (tydligen läst något om lyckodagar i ett horoskop i någon veckortidning..)
Min mamma


5 april (7 april)
Kille
52 cm och 3800 gram någonting
Emma


6 april
Kille
52 cm lång och 3680 g
Jennie


7 april
Kille
52 cm lång 4020 gram.
Några mörka fjun går nog att skymta.
Smebacks Kristina


9april (eller 11)
Tjej
52cm och 3476 gram
Röd, slemmig och knölig.
Förmodligen har hon en blond klen kalufs.
Inte helt utan hår, men inte så mycket mer än en toffs på skallen.
Maria


12 april Kl 13:04
Kille 
Längd:1,7 fot. Vikt:3910gram.
Blont hår, men inte så mycket. Eventuellt skepparkrans.

Eric


14 april
Tjej
Evelina


15 april Kl: 11:43 BB Gävle
Tjej 
4000g. 50cm.
Skallig med inslag av blond/rött.

Carro



15 april
Kille eller Tjej eller...
Så litet som möjligt, hoppas på 52cm och 3482 gram, tror däremot närmare 4,5kg!
 
Jag


17e april kvällen/tidig natt nångång
Tjej
53 lång 4155 gram.
 Kommer inte va flint, utan va lite sött tuffsig, ganska mörk.
 Lenin


Den är överallt!

När jag ska smyga förbi tvättställningen som nu står mitt i rummet så är den där.
När jag ska öppna kylskåpet.
När jag ska resa mig ur badkaret.
När jag ska sätta på mig strumpor.
När jag ska....

Har fortfarande inte vant mig vid magen!

Jag tror fortfarande jag blir smalare när jag ska smita förbi något om jag går förbi i sidled.
Jag tror fortfarande att jag kan dra in magen och bli mindre.
Jag tror fortfarande att magmusklerna kan hjälpa till fullt ut när jag ska resa mig eller lyfta något.

Ändå tycker jag inte det är jobbigt! Det är bara förvånande, varje gång blir jag lika förvånad! Det gäller bara att hitta nya tekniker och strategier när man ska göra vissa saker och oftast går det automatiskt! Magen gör inte saker jobbigare egentligen, bara annorlunda.

Längtar till den dagen den minskat några centimeter! Längtar efter mina jeans! Samtidigt fasar jag för dagarna efter förlossningen när den fortfarande kommer vara stor och degig!


Titta va fint!

Lenin har skrivit ett helt inlägg om mig och K, eller kanske mest om lill*n i magen. Såklart att jag snor det rakt av och kopierar in det här! Om ni vill läsa det på hennes blogg klickar ni HÄR.


SNART FÅR VI TRÄFFA EN HELT NY LITEN EN!

Jag kollade in Sofies blogg nyss, hon har en sån där grej som räknar ner hur många dagar det är till beräknad födelse....10 dagar kvar...10 dagar!!! herrejösses! För mej är 10 dagar ingenting, för henne och K antar jag att det är en evighet...hoppas verkligen att du slipper gå över S!

Jag tycker verkligen det är riktigt roligt att ni ska ha en liten bäf tillsammans!  Ser riktigt fram emot att få det där sms:et att nu...NU är han/hon här!  och att allt gått bra såklart.
Är nästan lite avundsjuk på förlossningen också...är en sån obeskrivlig känsla att få upp den lilla varma kroppen på magen, se dom där små ögonen som försöker lokalisera en...en liten varelse, som man faktiskt har tillverkat (nästan) själv...som vuxit inuti en...helt otroligt egentligen!

Sitter här och vill försöka  skriva nåt lika fint som du skrev om mej alldeles innan Ida skulle födas...men jag vet inte hur, det finns i huvet, men kommer inte ner...
Det jag vet är iallafall att du och K kommer bli världens bästa föräldrar, och ni har så mycket kärlek mellan er att jag nästan blir lite avis..och det lilla knytet ni kommer ha hos er inom en snar framtid innebär ännu mer kärlek...shit...hur får ni plats med all love???

Nåja....det här inlägget påminde mej om att jag inte skrivit någon förlossningsberättelse med Ellie, å jag ska försöka plita ner den nån kväll...får se om jag minns allt??

Snart Sofie...har du din alldeles egna bäbis!



Nu är det bara att vänta och se hur det blir. Tack för inlägget sötLenin!


Har det hänt nå?

   `

Idag drog jag på mig klänningen jag hade på julafton 2010 (då bilderna till headern på bloggen togs) tänkte ni skulle få en jämförelse på kulan! Då och nu! (Vecka 25+0 och 38+2)

Inte så stor skillnad va?


Söndag igen!

Känns som om veckorna rullar på, nog för jag får lite panik när jag tittar i kalendern och den ser nästan tom ut. I veckan blir det iaf tvätt, husvisning, arbetsförmedlingen, födelsedagskalas och öppethus på Edsbyverken. Låter väl himla trevligt! Ska försöka kleta ihop lite bullar och kakor också till födelsedagskalaset!

Finns absolut inget alls att skriva om denna helg egentligen! Igår var det Gäddknäck och vi fick ingen fisk, var dessutom kallt så jag åkte hem till klockan 10 och sov en sväng i soffan. Har förutom att knäcka gäddor grinat en sisådär 100 gånger i helgen för de är så synd om mig av alla olika anledningar! T.ex att jag aldrig får en hund eller ett hus!

Kul att läsa alla kommentarer på förra inlägget om vad ni tror det ska bli! Jag drömmer inget om barn nu, bara om massa annat joll! Jag vet iaf att ungen inte är ute ännu, och att det känns som om det kan dröja! Nog för att jag är stel som Agda 82 nu, och höfterna värker ibland så hälften vore nog!

Nu är vagnen hemma!

Vagnen står nu mitt på golvet i rummet. Vi är redo. K tror vi åker in till BB imorn 7:30. Jag tror de dröjer tre veckor till! Vad tror ni?


Barnmorskebesök

Kan det månne vara det sista barnmorskebesöket jag var på idag? Blodtryck, blodsocker, vikt, SFmått, hjärtslag på lill*n och urinprov kollades. Allt prima som alltid! Märktes på vågen att jag samlat på mig vätska nu. Så ikväll åkte stödstrumporna på, fest de är värdelösa och bara halkar ner! Får väl fortsätta hinka i mig vatten och hoppas det släpper lite, eller iaf inte läggs på mer.

Idag lyckades jag lura hit Lenin med kids! Chansade de var kvar i Alfta och drog iväg ett sms och de kom ner en sväng. Blev en middagssväng med pizza! Torsdagslyx! Hann ångra mig både en och två gånger över det här med ungar, det grinades, dregglades, kladdades, kaxades.. Skickade ett sms till K när de åkt och frågade vad vi egentligen gett oss in på med det här med unge. Fick tillbaka "Ja ungar är ju mysig dom.. Snart är vi en riktigt familj. Min familj." Är så jäkla glad att han aldrig tvekar en sekund! Att han är så jäkla positiv! Det smittar kanske lite!

Imorn ska bilen lagas och barnvagnen hämtas!


En efter en kläcker de..

Var nyss inne på webbisar och tittade på bilder på nyfödda! Tror du inte att två i föräldrautbildningsgruppen redan ploppat ut, och det måste vara (minst) ett par till som fött för de hade tid i början av mars! JAG DÅ!? Börjar bli less på att vänta!

Idag var det alltså ännu en dag i Gävle, denna gång med mina föräldrar. Blev en rätt lång dag! Kan för första gången säga att mina fötter ser ut som ett par bollar och att vaderna är stumma som attan! Usch för vätska i kroppen. Tur jag klarat mig prima från allt fram till nu! Har legat i badkaret nu en sväng och hoppas de ska hjälpa med det och en god natts sömn för att bli människa igen!

Imorn är det barnmorskan som gäller! Känns inte alls kul faktiskt, jag blir bara tjockare och tjockare och inte händer det nått annat! Eller nått händer ju, det växer ju något där inne också, men.. Känner mig klar med det här med graviditet nu! KOM UT!


Svammel i solen

Idag har jag varit ute i solen hemma hos mamma och pappa. På schemat stod dikning av vatten! Nu jäklar ska våren hjälpas på traven! Så skönt med solsken! Längtar till snöslasket är borta!

I livet nu så rullar allt bara på. Känns som om det vore bäst om ungen kom ut nu så jag får se hur allt blir! Funderar rätt mycket på ditten och datten nu, känns som om de kommer bli så mycket nytt. Känns spännande nu faktiskt, men samtidigt känns det som en liten sorg att det aldrig mer kommer handla om bara mig.. Rätt egoistiskt kanske, men att inte längre kunna vara superspontan och hela tiden ta hänsyn till någon kommer vara något nytt. Hoppas ni förstår vad jag menar!

Imorn laddar jag för Gävle igen, denna gång med mamma, bra tidsfördriv! Sen är veckan snart slut. Barnmorska, hämta vagn, laga bil, köpa angelruta, angla och tjopp så var det vecka 39!


Är ni med?

Har fått nån knäpp tror jag? Känner faktiskt lite träningssug! Ut och plåga kroppen!

Tjejmilen i september kanske vore nått?


Lika lågt som..

Har två fina funderingar och konstateranden att dela med mig!

Magen har under de senaste veckan sjunkit en hel del tycker jag och ibland är den så låg så den ser ut som en riktigt hängbuk, väldigt smickrande!

Jag når nu botten av min navel om jag känner efter med fingret! Har aldrig i hela mitt liv trott att det funnits något stopp på detta hål i magen! Tror inte den hinner ploppa ut, hoppas inte de! Av någon anledning så gillar jag inte navlar!


Mitt ultimata jättebebisplagg

Nu har jag klickat hem mitt jättebebisplagg! Heloverallen såklart! Fegade ur och beställde en neutral mörk.

Är också med och tävlar om en Ziperall hos
Emelie Berglund en bubbelgumsrosa Ziperall heloverall vore väl nått att glida runt med på byn med i sommar! Tävlingen slutade igår, så inte sjutton vinner jag! 1 chans på 48!

Inte alls söndag idag, men det känns som en sån!

Oj vad helgen försvunnit! Första gången på tremånader som jag inte fått ihop ett blogginlägg på två dagar tror jag!?

I lördags var det fullt upp med först en tur till Lenins loppis i Enviken, sen Lager 157 och sen en snabbis in i stan i Falun. Var riktigt drygt att gå ett tag i Falun, undra om det inte kan ha varit nå förvärksaktigt som smög sig på då? Jag och K stod och skrattade ensamma på en gata i Falun. Efter Falun blev de hem och äta och sen på fest i Bollnäs. Inte mycket festande för mig och K kanske, men kul att umgås med folk!

I söndags sov vi länge och det var så skönt! Sen åkte jag till Carrons Uthuset och sopa och greja lite, det börjar ta sig! Hoppas jag kan vara med på premiäröppningen! Dagen avslutades såklart i tvättstugan och det finns inget som slår att krypa ner i nybäddat!

I dag tänker jag inte ens klä på mig, inte lämna lägenheten, tänker grotta ner mig i soffan och dega tror jag! Låter väl som en plan!


Vecka 38!

Förstår ni hur nära det är nu!? Om (max) fem veckor har jag ett barn!

Igår när vi skrev på papper för faderskap trillade poletten ner ännu en gång! Samma som alltid - vi ska ha barn!

Börjar vänja mig vid verkligheten!

Känner mig redo att möta't! Fast inte före fredag, då ska vi hämta vagnen!

Idag har jag haft grisaont mellan benen, som jordens träningsvärk i ljumskarna eller kanske lite mer som sendrag i "puppelurbenet"

Gud va mycket nytt jag är med om!



Domen

Efter att idag visat rattisarna för fem olika personer så kom vi fram till att knölen var en "bindvävsknut" - helt ofarlig alltså! Om jag vill kan jag höra av mig efter graviditet/amning och ta bort den. Vi får väl se hur det känns då! Nu känns det som en sak är ur världen!

Lämnades ensam i ett rum med inkopplad ultraljudsapparat och funderade ett tag på att göra en egen undersökning på magen också, men såklart vågade jag inte det! Tror snart jag sett hela min kropp med ultraljud!

Nu ska jag organisera barnkläderna lite med mina nya lådor från Ikea, trevlig fredag på er!


Förinta dödsågren steg 2

Idag far vi mot sjukan. 9:50 ropas vi in och jag hoppas domen faller idag!

Nu är de freeedag folk!

Middag hos mamma och fotbollsdomare

Idag fick jag brev från arbetsförmedlingen, de tycte jag skulle gå på en kurs för att bli fotbollsdomare. Humor tyckte jag! Informationsmötet var nu i slutet av mars, men jag tror jag skippar det som sagt.

Kom just hem från min mamma och pappa. Var dit igår och tiggde till oss en tacomiddag till idag. Gott var det! Hade bakat en kladdkaka med vitchoklad som jag hade med, och mamma hade bakat morotskaka och bananchokladkaka så det blev ett himla frossande. Nu sitter vi apmätta och försöker hålla oss vakna fram till Greys börjar kl 21.

Så lite hände det iaf på min oplanerade dag!

Imorn fixa frillan och faderskapsbekräftelse!


Konstant underhållning sökes

Känner att min fantasi börjar försvinna, mina projekt är färdiga, telefonsamtalen ordnade, papper inskickade, möten inbokade, så vad göra då? Vänta stillsamt? Nej fysjutton!
Hjälp mig fylla mina veckor med nått skoj!

Denna vecka är hyfsat inbokad med grejer!

Idag blir det en Bollnästripp med mamma.
Imorn är det TOMT i kalendern, kanske borde ta tag i mina fotoalbum då om inget annat spännande dyker upp?!
Torsdag är möte för faderskapsbekräftelse inbokat och så ska jag klippa mig.
Fredag åker jag och K till Gävle för att först besöka sjukan och sen shoppa.
Lördag är det barnloppis i Enviken på förmiddagen så kanske blir en Kupolen/Lager tur då, sen på kvällen ska vi på förfest i Bollnäs och titta på när gänget laddar för Hoffmaestro.
Söndagen är vigd till tvätt och kanske lite skurning av kök och badkar!

Nästa vecka är måndag till onsdag lediga!
På torsdag är det barnmorskebesök.
Söderhamnstur med lagning av bilen och hämtning av barnvagn på fredag.
Det bästa sparas till sist, på lördagen är det Gäddknäcket! K tror fortfarande att ungen kommer den 26 mars, så får väl se om hans teori stämmer och vi missar Gäddknäcket!

Veckan efter ska ny handlingsplan göras på arbetsförmedlingen och K fyller år, sen är det TOMT i kalendern! Vila mig iform! Pyttsan heller! Så länge det finns roliga saker att göra och jag har ork så lever jag vidare! Sen får vi väl se hur kaxig jag är om två veckor!


Söndagslö

Himmel vilken skön söndag!! Bara slappat hela dagen! Tänkte jag skulle till Gäddvik och leka lite, men allt skrattande igår tog nog slut på mig!

Lill*n i magen har dock varit vild idag! Kärevärld vad det känns ibland!

Imorn hoppas jag på en effektivdag med massa telefonsamtal! Ska boka tid för faderskapsbekräftelse, fixa spolaren på bilen och ordna en klipptid. Sen borde jag kolla lite jobb så jag har något att berätta när jag ska dit om 2½ vecka.

Nu skiter vi i detta och sover tror jag!


Jag skulle visst sätta fart..

Ikväll ska vi på spelkväll hos Jennie och Hedde! Jennie fyller också år idag, så nu är vi visst lika gamla ett tag! 27 hela år! Grattis till Jennie!

Fast jag röstar hårt för att vi bänkar oss vid TVn och ser melodifestivalen istället för att spela spel! Har lyssnat igenom alla låtar några gånger idag och alla duger nästan att lyssna på. Vi får väl se vem som vinner!

Idag förevigade vi discokulan igen. Bjuder på min gulligullbild! Där kulan mest ser ut som lite för mycket kladdkaka.

Nä hur var det! Jag skulle visst sätta fart!

 



 

 




Lördag morgon

Vaknade strax efter fem av att K's jobbarkompis ringde och väckte oss..Han ville dubbelkolla att K också skulle jobbaextra idag. K drog sen mot jobbet kring halv sex! Kvar i sängen låg jag och kunde inte somna om. Vrålhungrig och med en tokhickande liten i magen! Bara att kliva upp och äta frukost! Fast nu då? Ska jag lägga mig och sova en sväng till eller hålla mig vaken? Det får bli dagens djupa fundering!


Fredagen den 11 mars

Jag är nu i vecka 37  (v36+0).

Dag 253 av 280. (90,4%).
8:e kalendermånaden.
10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Trimester tre.

27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Att något så litet kan kräva sån plats

Idag har jag sprungit med tvätt mellan tvättstugan och lägenheten! Usch och fy! Tänk om ändå tvättstugan kunde ligga i samma hus som jag bor i!

Har också plockat med de flesta grejer jag kommit över. Bilstolen är utburen till bilen, tillsammans med en filt. Jag har plockat ihop en hög med saker som ska få åka ner i förrådet för att få mer plats här uppe för alla barnsaker som ska in. Funderar på om jag ska kasta ner överkastet i förrådet också, men det är ju så fint och lämpligt när det läggs på. Fast om jag ska vara ärlig så åker det inte på ofta nu.

Annars händer det inte mycket idag! Skönt med en hemmadag!

Det mest spännande nu är väl mina funderingar på att raka mina ben. Känns som om det är likvärdigt med ett mindre yogapass nu, med inandningar, hålla andan, böj och vrid! Annars blir de väl några snabbdragningar på chans med rakhyveln samtidigt som jag duschar, för zebrarandigt på benen är väl coolt? Coolare än gorilla kanske? Tur att min hårväxt på benen är nästan obefintlig! Nog om det, nu vet ni hur läget är!


En Hälsingeshoppingtur

Idag strax efter nio hämtades jag av Carrons föräldrar och vi rullade mot Gäddvik och hämtade Carron själv.

Sedan blev det Hudiksvall inköp av "trikåmatttrasnystan", lite spring på stan och besök hos Fagerströms karameller. Bravokolor är bra gott de! Efter det hamnade vi i Sörforsa och kikade till Kupan, inte den roligaste kupan jag besökt! I Delsbo stannade vi för att köpa ännu en påse till med mattrasor. Sista stoppet blev Ljusdal med två secondhand butiker, inget jag direkt kan rekomendera!

Vi landade i Gäddvik igen kring kockan fyra och då tog Carro och jag hennes bil och for mot Hemköp. Billys panpizza, semla och hårfärg inhandlades och sedan lekte jag hårfärgare på Carro.

Nu sitter jag här helt slut! Förstår inte hur jag lyckats hålla mig vaken! Hopp in i duschen och skutt ner i sängen är det som gäller nu!

Såklart var det inte jag som skulle ha de 14kg mattrasnystan som köptes utan Carrons mamma som virkar och väver finfina mattor av dem!

Dagen i bilder!

  

Mina fina vita tulpaner!

och

En skön dag ute i sol och blåsväder!

Var ganska mycket "gubbar" ute på byn, fin tradition det där! Hoppas köpmännen fortsätter med det i många år till! 

För någon minut sedan lämnade Lenin och kidsen Alfta och for hemåt, och orden hon sa precis före innan hon åkte ekar i mitt huvud!

Nästa gång vi ses kanske du har en bebis!



 


Harry är hittad!

Dummern satt i garaget och skrek när vi ropade på han! Han kunde ju ha gått ut med någon av de andra 20 personerna som har bilar där, men nej. Han måste ha tryckt där inne sedan ett igår när jag rullade mot barnmorskan! Helt svartskitigt och dötrött var han!

Jag hann tänka många "tänk om" där, och en fin tryckande huvudvärk dök upp!



Blommor och semla

Dagen började tidigt idag, vaknade utsövd och glad! K drog iväg på gymet och kom hem sen med blommor och semla till mig. Så nu står ett knippe tulpaner på köksbordet! Semlan landar väl snart i magen! Han skulle fira mig på internationella kvinnodagen skrattade han fram, sen sa han får man inte ge sin kvinna blommor utan att hon ska ifrågasätta! Svaret är JO DET FÅR MAN!

Nu när vi vaknat till lite kommer vi på att ena katten Harry varit borta länge, vi har inte sett honom sedan igår morse. Han är ALDRIG borta! Hoppas han krafsar på snart!

Nu blir det semla, sen kanske fettisdagsgubbepromenad med Lenin och kidsen!


Jag har sett mitt barn!

Idag var det Barnmorskebesök.

Tittade blodtryck, SFmått och vikt. Samma studerande tjej som var med sist var med nu också. Hon mätte och kände på magen och hon och min vanliga barnmorska var inte överens om vilket håll ungen låg åt med ryggen. Så då sa de att ville titta upp vem som hade rätt genom ett ultraljud!

Stackars K som inte var med utan var på jobbet! Det var verkligen min första tanke! STACKARS LITEN K! 

Vi gick iaf in i ultraljudsrummet och jag la mig ner. Sedan fick jag se ett barn på skärmen! Ett gapande, bubblande, litet gulligt barn! Kärevärld vad verkligt det blev! För första gången kände jag ett riktigt sånt där "åh min lilla gullplutt" känsla! Närmaste jag kan komma i känsla är när jag ser en liten klumpig hundvalp! Spännande eller hur!? Allt såg bra ut med fostervatten m.m. och lillen hade fortfarande kvar sin kulmage! Även denna gång tappade jag helt bort allt tänkande och hade inte en tanke på att titta efter kön eller fråga!


Jag kan ibland

Jag fick för ca två veckor sedan en blomma av mamma.

Kanske inte är så konstigt det i sig, men det konstiga är att den fortfarande lever! Jag har lyckats få något att överleva i två veckor! Det här bådar gott för framtiden!

Kommer gå som en dans det här!
Eller hur!
Jajjamensan fattas bara!

Nu laddar jag för barnmorskebesök (ensam idag då K jobbar). Efter det så blir det Gäddviksmys med ett gäng brudar!



Magen vecka 35

Nu är vi i vecka 36, men fotade kaggen en kväll nu iveckan och tänkte bjuda på en skön fotoserie! Hoppas hoppas att det är en blekfet och dödssliten look som gäller nu i vår! Dessutom bidrar den vita BHn under svart och utväxten på mina slingor till en trashigare look! Modeblogg 2012 kanske!


Så här ser gisset ut nu del 2

  Vill du vara med och gissa!
 Släng in din gissning i en kommentar! 

(Vill du ha lite hjälp? Klicka på länken HÄR eller på länken till vänster i menyn "Gissa längd, vikt....").


26 mars (hoppas på 1 april då han själv fyller då)
Kille
4482gram och 52cm

K (den blivande fadern)


1 april Kl 03.00 på vägen mot Kilafors
 Tjej
54 cm och 4326 gram.
En lurvtuss, med blonda lockar. Lite lätt fräknig. Långa ögonfransar

Fältsbacka


5 april
Tjej (tydligen läst något om lyckodagar i ett horoskop i någon veckortidning..)
Min mamma


7 april
Kille
52 cm och 3800 gram någonting
Emma


7 april
Kille
52 cm lång 4020 gram.
Några mörka fjun går nog att skymta.
Smebacks Kristina


9april (eller 11)
Tjej
52cm och 3476 gram
Röd, slemmig och knölig.
Förmodligen har hon en blond klen kalufs.
Inte helt utan hår, men inte så mycket mer än en toffs på skallen.
Maria


12 april Kl 13:04
Kille 
Längd:1,7 fot. Vikt:3910gram.
Blont hår, men inte så mycket. Eventuellt skepparkrans.

Eric


14 april
Tjej
Evelina


15 april Kl: 11:43 BB Gävle
Tjej 
4000g. 50cm.
Skallig med inslag av blond/rött.

Carro



15 april
Kille eller Tjej eller...
Så litet som möjligt, hoppas på 52cm och 3482 gram, tror däremot närmare 4,5kg!
 
Jag


17e april kvällen/tidig natt nångång
Tjej
53 lång 4155 gram.
 Kommer inte va flint, utan va lite sött tuffsig, ganska mörk.
 Lenin


Anglingstur i blåsväder

Blev en en tur till sjön imorse. Kom ut ganska sent kring klockan sex, så hade börjat ljusna lite. Blev en kort angeltur för vi blåste hem ganska tidigt! Vinden tog i riktigt rejält över isen ibland! Trist med vädret för jäklar vad det kan vara mysigt att vara ute på sjön annars! Synd inte solen var framme mer för de stunder den tittade fram var det riktigt skönt! Vem vet kanske blir fler angelturer i år. 26 mars är det Gäddknäcket, kanske kanske har jag tid, lust och ork att hänga med ut då också! OM vi inte ligger på BB då eller har en liten hemma redan. Ojojoj!

      

Fick fisk iaf, en liiten gädda!


Lite målning, lite tacos och massa godis!

Svarta barn tossor i sl 18-19Jag gör verkligen inget vettigt nu för tiden känns det som!

Meeen idag for jag mot Bollnäs strax före klockan tio. Hann titta lite i affärerna och sprang över Tossor på Åhlens för halva reapriset! Såklart blev det ett impulsköp!

Sen hämtade jag Carron på jobbet och vi handlade målargrejer. Sedan for vi mot Uthuset och målade lite kabeltrummor och hyllor vita.

Efter allt detta så blev det hem och duscha, handla grejer till tacos, äta och sen plocka fram lösgodiset! Så nu sitter jag här och jäser! Trött är jag så det ekar i huvudet, så blir nog lite TV nu med Vem vet mest och sen Postkodmiljonären sen sängen!

Imorn ska jag upp 05:15,då blir det angling för hela slanten!


Tröttmössan summerar gårdagen

Efter en givande kväll i Gävle igår så känner jag att tröttmössan fortfarande sitter på idag! Igår hann vi med:

  • Apoteket i Sätra och hämta ut ännu en gratis babybox, denna innehöll två tidningar, en nappflaska, en påse tuggummi och lite prover från Sabamed.

  • IKEA. Där blev det mat, blev deras kycklingfilé med pommes, 39kr och som hittat! Sedan investerade vi i en ny stekpanna, ett litermått, ett trillaursängenskydd till Lenin (eller till Ida egentligen) och sedan letade vi förgäves efter mina plastbackar! Så om någon ska på IKEA köp fem stycken SAMLA plastback 11 liter 19kr/st till mig! Enligt personalen i Gävle och deras hemsidan vet de inte när de får nästa leverans! Med min tur så utgår de snart ur sortimentet!

  • HM både i stan och Valbo. På jakt efter en ny billig BH. Även här blev det nitlott! Får väl inse att det bara är att lägga ner de tankarna och investera i något dyrare!

  • Bodyshop. Här blev det en bodybutter till putmagen och den eventuellt kommande sladdermagen.
  • Clas Ohlsson.  10pack skåpmagneter köptes. Dörrarna på mitt skåp i sovrummet har slagit sig så de går inte stänga, utan flyger bara upp hela tiden! Planen är att de nu ska sugas fast ordentligt med massor av magneter!

Allt detta hann vi med på 1½ timme. Sedan kring 17:30 rullade vi in till BB i Gävle för information.

Det var bara ett annat par som dök upp på infon så vågade fråga alla mina konstiga frågor! Var bara fyra barn inne på avdelningen nu så fick gå runt och se allt som de hade och veta mycket nyttigt!

Det som var mindre kul var att få mer info om de nya hemgångsrutinerna som ska börja gälla från 1 april. Då ska både först- och omföderskor där barn och mamma mår bra skickas hem inom 6-12 timmar! Personalen på BB verkade dock inte ta det så allvarligt och att det inte var något som man skulle stressa upp sig för! Så jag ska inte stressa upp mig!

Skickas man hem så tidigt måste man tillbaka och ta prover om någon dag. 12 mil enkel resa till BB med en nyfödd känns inte alltför lockande! Förhoppningsvis kan hörselprovet göras i Bollnäs om det inte hinns med i Gävle, måste komma ihåg att fråga BM på måndag om hon vet någotom det.

Nu ska jag nog ta en vals med sopen och plocka undan lite så golvet syns. Ok riktigt så illa är det inte! Sedan blir det bilstädning eller uthusstädning och sen födelsedagsfika!


Ute på vift!

Sitter och väntar på hämtning av Carron, så ska vi till Bollnäs på äventyr. Hämtning av kabeltrummor står på schemat! Mer vet jag inte!

Efter det blir det hem och byta kläder och sedan till Gävle och BB. Ska på studiebesök och information!

Ut i solen med er! Om det nu är sol ute idag??


Förinta dödsågren steg 1

Kom just hem från hälsocentralen. Har varit och visat upp rattisarna för en läkare. I lördags hittade jag en liten knöl och sedan på natten var jag säker på att det var cancer och att jag skulle dö! Pangtjong död! När jag vaknade på söndagen så tänkte jag inget mer på det, och på natten sov jag som en stock! Tvingade ändå mig själv att ringa till sjukvårdsrådgivningen (1177) för råd igår. De tyckte absolut jag skulle kolla upp det! Så ringde och bokade läkartid igår och fick tid idag! Nu är en remiss inskickad till Gävle och vi får hoppas knölen försvunnit till dess. Troligen är det en svullen mjölkkörtel eller fettknöl eller nått annat fånigt! Nu har jag gjort det jag kan!

Fick också hälsa på BVC sköterskan och se hennes lokaler. Kändes trevligt! Kul med nytt, fräscht, glatt och privat! Nöjd med min tilldelning och nu mitt aktiva val av hälsocentral! Skönt att ha en kvinnlig läkare och att slippa stafettläkare som knappt kan svenska. Stafettisarna är säkert lika kompetenta, men när de inte förstår vad jag säger så känns de inte som om de kan hjälpa till med det man vill!

Nu blir det göttefrukost! Leverpastejmackor!